Prijava

Vaša prijava

Za kulturna dobra u Veleševcu, Novom Čiču i Buševcu odobreno 250 tisuća kuna


Ministarstvo kulture objavilo je popis odabranih programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima u 2018. godini, a među njima nalaze se 44 programa s područja Zagrebačke županije kojima će biti dodijeljeno 4.098.500 kuna.

Na velikogoričkom području za nepokretna kulturna dobra dodijelit će se 250 tisuća kuna. Etno zadruga Buševec za tradicijsku okućnicu Ogranka “Seljačke sloge” dobit će 60 tisuća kuna, Crkva Ranjenog Isusa Župe svetog Ivana Krstitelja u Novom Čiču 70 tisuća kuna i Crkva svetog Ivana Krstitelja istoimene Župe u Novom Čiču također 70 tisuća kuna. Crkva svetog Petra Apostola u Veleševcu koja pripada Sisačkoj biskupiji dobit će 50 tisuća kuna.

Dodijeljena sredstva koristit će se za konzervatorska i restauratorska istraživanja, izradu projektne dokumentacije te izvođenje radova.

Prijedlog financiranja programa donesen je na temelju stručnog mišljenja nadležnih konzervatorskih odjela i Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH, potvrđen je od strane Hrvatskog vijeća za kulturna dobra te odobren od ministrice kulture.

Detaljan popis odobrenih programa na području Zagrebačke županije možete vidjeti ovdje.

Objava Za kulturna dobra u Veleševcu, Novom Čiču i Buševcu odobreno 250 tisuća kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.