Prijava

Vaša prijava

Na kazališne daske goričke scene stiže “Igra u dvoje”


U Dvorani Gorica u nedjelju gostuje predstava Glumačke družine HISTRION. Riječ je o predstavi za odrasle – “Igra u dvoje” autora Tita Strozzija te redateljice Saše Broz. U predstavi glume Dora Fišter Toš i Janko Popović Volarić.

“Igra u dvoje”, humorna je drama Tita Strozzija, napisana 1956., hommage autorovoj posvećenosti i dubokoj strasti prema kazalištu kojem je kao glumac, pisac, redatelj, prevoditelj i pedagog posvetio cijeli svoj život. Ovu igru autor je napisao za sebe i svoju životnu i scensku partnericu Elizu Gerner.

– U tekst je utkan vječni dvoboj žene i muškarca gdje je jedino pravilo da nema pravila i gdje su dopuštena sva raspoloživa oružja. Bez obzira na to što je “Igra u dvoje” pisana za Nju i Njega, ova drama nam razotkriva mnoštvo likova. Koristeći se teatrom u teatru, ona koristi sav arsenal u postavljanju i razotkrivanju maski, u suprotstavljanju ne samo muškarca i žene, glumca i glumice, već i opsjene i zbilje. Upravo onda kada pomislimo da smo došli do realiteta, autor nam izvlači sigurno tlo pod nogama i odvodi nas u novi krug kazališnih varki – o predstavi kažu organizatori.

Predstava počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna.

Objava Na kazališne daske goričke scene stiže “Igra u dvoje” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.