Prijava

Vaša prijava

Gorička policija ušla u trag prevarantu koji je varao starije osobe predstavljajući se kao djelatnik HEP-a


Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica provode kriminalističko istraživanje povodom kaznenih djela počinjenja prijevara na štetu osoba starije životne dobi. Riječ je o kaznenim djelima koja su počinjena na način da je počinitelj dolazio na adrese oštećenih osoba isključivo starije životne dobi te se istima predstavljao kao djelatnik poduzeća HEP koji je došao s ciljem popravka kvara na električnom brojilu. Za navodni popravak od oštećenih osoba naplaćivao je različite novčane iznose.

– Kriminalističko istraživanje je pri kraju, ali to ne znači da se ovakvo kazneno djelo neće počiniti od strane drugog počinitelja. Apeliramo sugrađanima starije životne dobi da ne nasjedaju na takve prijevare – apelirao je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Ljubanović je naglasio da kada se radi o kvaru građani sami moraju pozvati ovlaštene osobe da otklone kvar jer djelatnici HEP-a ne dolaze samoinicijativno. Osim što djelatnici HEP-a uvijek dolaze na poziv građana, uvijek su odjeveni u radnu manduru. Najvažnije od svega je da djelatnici HEP-a izlazak na teren za ovakav kvar ne naplaćuju.

Objava Gorička policija ušla u trag prevarantu koji je varao starije osobe predstavljajući se kao djelatnik HEP-a pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.