Prijava

Vaša prijava

I gorički SDP uputio priopćenje o događanjima na posljednjoj skupštini Zagrebačke županije


Prošlotjedna sjednica Županijske skupštine izazvala je rekacije s nekoliko strana. Objavili smo priopćenje HDZ-a Zagrebačke županije, a sada u cijelosti donosimo i priopćenje Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica gdje su se također osvrnuli na pitanje davanja nekretnine Velikoj Gorici za izgradnju pristupnog puta bazenu.

Nakon što je župan Stjepan Kožić povukao s dnevnog reda Županijske skupštine
Zagrebačke županije odlučivanje suglasnosti na Odluku o davanju nekretnine Velikoj Gorici za izgradnju pristupnog puta bazenu, Gradonačelnik Velike Gorice nazvao je taj potez bijesom zbog logičnog i opravdanog stava većine u Skupštini koja je pokušala županu uskratiti ovlasti koje mu pripadaju kao izvršnom tijelu i prenijeti ih na Skupštinu.

Međutim, kod odluke o davanju suglasnosti nije bilo sukoba ovlasti, i povlačenje s dnevnog reda nije time uzrokovano. Zašto je točka dnevnog reda povučena, ne znamo, župan to nije javno izrekao. Nije ni morao.

Za sada, o uzrocima možemo samo nagađati. Je li u postupku izgradnje bilo nepravilnosti? Jesu li na vrijeme, prije započinjanja s projektom, riješeni vlasnički odnosi na zemljištu? Krije li se iza prozivanja župana „bijesnim“ i upiranja prstom u njega, prikrivanje vlastitih propusta, zakašnjenja?

Gradonačelnik Barišić bi trebao otkloniti svaku eventualnu sumnju, predočiti javnosti svu
dokumentaciju i ugovore s vlasnicima zemljišta, dobavljačima i izvoditeljima radova, i na taj način pokazati da će u bazenima biti čista voda, a ne mulj. Izjava o bijesnom županu ne stoji, u proteklih 17 godina tu osobinu nije pokazao.

Objava I gorički SDP uputio priopćenje o događanjima na posljednjoj skupštini Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.