Prijava

Vaša prijava

Kockica, Krila Oluje i padobranci samo su dio manifestacije AIRVG2018.


Ususret ovogodišnjoj manifestaciji AIRVG2018. koja se održava u subotu na pisti Zrakoplovno- tehničkog centra u Velikoj Gorici, organizatori su održali konferenciju za medije na kojoj je predstavljeno što će sve građani moći vidjeti 19. svibnja.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo predstavit će popularnu ”kockicu” MIG-21 dvosjed UMD, MIG-21 bis jednosjed, ”osmicu” sa svom pratećom opremom, helikopter Bell koji je školski helikopter za temeljnu obuku, a bit će moguće vidjeti i novi helikopter Kiowa Warrior OH-58D i školski avion Zlin. Građani će se moći i sami okušati u upravljanju MIG-om.

– Bit će postavljen simulator letenja za MIG koji će biti dostupan građanstvu i moći će ga isprobati sve grupe građana, od 10 do 90 godina – najavio je Stanko Hrženjak, načelnik stožera HRZ-a. Letački dio otvorit će padobrancima koji će iskočiti iz helikoptera, nakon toga će MIG imati svoj program od 15 minuta, a potom će Krila Oluje u 25 minuta pokazati svoju vještinu letenja.

Zrakoplovno-tehnički centar imat će Dan otvorenih vrata pa će građani moći ući u hangare i vidjeti kako se održavaju zrakoplovi.

– ZTC kao tvrtka sa svojim 70-godišnjim iskustvom održavanja zrakoplovne tehnike i zrakoplova raznih vrsta, zasigurno je jedan od čimbenika koji Veliku Goricu čini gradom zrakoplovstva. Rekao bih da nam je veliko zadovoljstvo sudjelovati u ovome sa svime onime što smo ponudili. Osim naše primarne zadaće, a to je zaraditi za život i razviti kako sposobnosti Oružanih snaga tako i naših sposobnosti održavanja civilnih i vojnih zrakoplova. Jedan od ciljeva postojanja našeg društva je promovirati zrakoplovstvo u cijelosti – rekao je na konferenciji za medije predsjednik uprave ZTC-a, Ivica Grebenar.

Ispred Grada Velika Gorica, kao organizatora, govorio je gradonačelnik Dražen Barišić. Istaknuo je da se Gorica sve više potvrđuje kao grad zrakoplovstva.

– Velika Gorica se zadnjih dana i godina u zrakoplovstvu generira i razvija prilagođavajući njemu i koristeći njegove benefite. Kao što sada možete vidjeti nekoliko logističkih, distributivnih centara od jako velikog interesa za RH, a samim time i za Veliku Goricu i Zagrebačku županiju kao što su Hrvatska pošta, Atlantic grupa i ostali koji dolaze u Veliku Goricu daju nam veliku šansu u razvoju našeg grada. Sve je to zbog našeg dobrog geografskog i prometnog položaja koji izaziva hrvatski, ali i međunarodni interes. Zahvaljujemo se svima s pozicije Grada koji ste naši partneri i koji ste nosioci cijelog projekta, Grad je to samo sublimirao i ukoričio putem Povelje.

Manifestacija AIRVG2018. počinje u 10 sati i traje sve do 20, a ZTC će svoje hangare otvoriti u 11 sati. Do ZTC-a moći će se doći i besplatnom linijom autobusa.

Objava Kockica, Krila Oluje i padobranci samo su dio manifestacije AIRVG2018. pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Obilježili smo Dan škole