Prijava

Vaša prijava

Veleučilište Velika Gorica organizira javnu tribinu o hrvatskom zrakoplovstvu


Kao jedan od potpisnika ”Povelje Velika Gorica – grad zrakoplovstva”, Veleučilište Velika Gorica u sklopu manifestacije AIRVG2018. sutra u 11 sati u dvorani F organizira javnu tribinu ”Hrvatsko zrakoplovstvo jučer, danas, sutra”.

– S obzirom na to da je zrakoplovstvo kao i protuzračna obrana naše zemlje u fokusu recentnih zbivanja u Hrvatskoj, smatramo da je tema vrlo aktualna te da javna tribina može otvoriti različita pitanja, ali i ponuditi odgovore bitne za ovo područje. Tribina otvara i nove mogućnosti stvaranja zajedničkih ideja za daljnji razvoj ove struke kako kroz stručni, tako i kroz akademski doprinos – istaknuli su u VVG.

Veleučilište Velika Gorica u tome vidi i posebnu priliku za popularizaciju svoga studija održavanja zrakoplova te pronalaženje novih ideja i uspostave suradnje među ustanovama i institucijama koje se bave vojnim ili civilnim zrakoplovstvom.

– Želja nam je da tribina okupi sve relevantne čimbenike s područja vojnog i civilnog zrakoplovstva te da ova prva javna tribina bude početak stvaranja temeljnih preduvjeta za organiziranje konferencije o zrakoplovstvu koja bi objedinjavala znanja i iskustva svih zainteresiranih strana – rekli su u goričkom Veleučilištu.

Na tribini će sudjelovati: Zapovjedništvo hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Međunarodna zračna luka Zagreb, Croatia Airlines, Zrakoplovno-tehnički centar, Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, kao i predstavnici Hrvatskog generalskog zbora i Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

 

Objava Veleučilište Velika Gorica organizira javnu tribinu o hrvatskom zrakoplovstvu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.