Prijava

Vaša prijava

Osnovna škola Nikole Hribara organizirala ”Matematički četverac”


U ponedjeljak, 14. svibnja, održan je završni krug trećeg „Matematičkog četverca“. Organizator ovogodišnjeg natjecanja bila je Osnovna škola Nikole Hribara, a održano je na izletištu Ključić brdo. Organizacija natjecanja je volonterskog tipa i temelji se na entuzijazmu i pozitivnoj energiji organizatora, voditelja Županijskih stručnih vijeća učitelja matematike Maje Karlo, Ivana Jukića i Marjane Kuliš, i učitelja koji marljivo pripremaju ekipe za natjecanje.

Na završni krug natjecanja pozvano je trinaest najuspješnijih ekipa prvog kruga natjecanja koje je održano 10. ožujka u trinaest osnovnih škola Zagrebačke
županije na kojem je sudjelovalo ukupno 186 ekipa. Natjecanje na izletištu Ključić brdo je održano u dvije kategorije: MINI četverac, za učenike 5. i 6. razreda, te MAXI četverac, za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa, u određenoj kategoriji, sačinjena od 4 člana pod vodstvom učitelja mentora. 

Ekipa „Mali Jure 1“ (Luka Cundeković, Tomo Hranilović, Matko Vuksanović i Karla Đurašin) mentora Biserke Zubek-Kovačević i Gorana Stajčića iz OŠ Jurja Habdelića osvojila je drugo  mjesto i srebrnu medalju u kategoriji MINI ekipa, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Anđeli“ (Ines Borić, Fran Babić, Vanja Čirjak i Dario Anđel) mentorice Josipe Smrekar iz OŠ Eugena Kumičića.

Ciljevi natjecanja su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima i sklapanje novih prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.

 

Objava Osnovna škola Nikole Hribara organizirala ”Matematički četverac” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.