Prijava

Vaša prijava

FOTO 79 godina Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica


Uz ples, glazbu i recitaciju proslavljen je 79. rođendan Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Sve što su naučili u ovoj školskoj godini, korisnici su pokazali na pozornici Pučkog otvorenog učilišta.

– Imamo par točaka, bude to veseli program, puno različitih stvari: Jako je veselo i raznovrsno, svi smo se jako trudili da to sve uvježbamo – rekao nam je 21- godišnji Martin Busak iz Markuševca Turopoljskog. Martin je korisnik je Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica u Kolodvorskoj ulici. Ondje mu je kaže jako lijepo. Obiteljska atmosfera osjeća se i na lokaciji u Zagrebačkoj ulici.

– Uživam, imam puno radnih aktivnosti kao uzgoj povrća, briga o sebi, kuhanje, pospremanje, čišćenje. To je zapravo priprema za samostalni život. Uz to, imamo i normalnu nastavu kao u Zagrebačkoj. Sve skupa mogu svakome preporučiti ako ima problema s djetetom da se javi u Zagrebačku. Tamo je usluga isto jako dobra i kvalitetna. Ljudi su veseli i rade sve u svojoj moći da bude čim kvalitetniji boravak u Centru i da se osjeća obiteljska atmosfera.

U sklopu Centra korisnici mogu pohađati osnovnu školu, a ima i onih koji se mogu školovati do 21. godine života. Nikolina Vušković Barišić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica otkriva koje usluge pružaju starijim korisnicima.

– Nakon 21. godine života pružamo usluge radno-proizvodnih aktivnosti gdje naši Goričani starije dobi nakon 21 godine mogu kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim vršnjacima kroz razne radionice, projekte, putovanja, druženja i tako dalje.

Dugogodišnji rad s djecom i mladima i dobra suradnja s lokalnom zajednicom, rezultirala je integracijom korisnika u društveni život Velike Gorice.

– Centar za odgoj i obrazovanje od davne 1939. godine prošao je brojne transformacije i promjene u svom radu. Mi smo jako ponosni što smo u našem Gradu prisutni na svim projektima pa tako i kroz naš rad lokalna zajednica može vidjeti sve što radimo s našom djeco – rekla nam je ravnateljica.

Na proslavi rođendana bio je i Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

– Izuzetno sam ponosan i sretan što danas mogu nazočiti ovom velikom događaju a to je da naš centar slavi 79 godina rada i djelovanja u kontinuitetu, davne 1939, godine je osnovan ovaj jedinstveni Centar, brojni korisnici su prošli kroz njega. Zahvaljujem svim djelatnicama i djelatnicima Centra na predanom i humanom svakodnevnom radu s djecom i mladima. Posebno mi je drago što korisnici Centra itekako sudjeluju u društvenom životu Grada Velike Gorice, imaju našu podršku i vjerujem da ćemo u godinama pred nama imati plodonosnu suradnju kao što smo imali do sada.

Kroz Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, na lokacijama Zagrebačka 90 i Kolodvorska 68, u osam desetljeća prošlo je više od tri tisuće korisnika. Tu su se obrazovali, prošli programe rehabilitacije, sklapali nova prijateljstva i pripremali se za samostalni život. Iz godine u godinu, sve što su naučili ponosno su predstavljali svojim sugrađanima.

Objava FOTO 79 godina Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Šteta u školskom voćnjaku

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike