Prijava

Vaša prijava

Europski parlament mladih Hrvatske raspravlja o terorizmu, abortusu, nasilju, zaposlenosti


Europski parlament mladih Hrvatske je neprofitna, nevladina udruga koja je aktivna u 40 europskih država već 30 godina, a u Hrvatskoj djeluje 24 godine. Mladi od 15 do 25 godina iz Velike Gorice, Zagreba, Osijeka, Rijeke i Zadra ovaj vikend raspravljat će o njima bitnim temama koje su itekako aktualne.

– Kroz ova tri dana bit će 6 tema o kojima ćemo raspravljati: nasilje u obitelji, zaštiti državnih granica, prava oca na abortus, zaposlenost u komunikacijskim tehnologijama, razvoj modernih gradova – rekao je Antonio, organizator zasjedanja Europskog parlamenta mladih Hrvatske.

Raspravljat će i o terorizmu, a za svaku temu prethodno se dobro pripremaju kako bi se o njima nastavilo raspravljati i na nacionalnim te na međunarodnim zasjedanjima. Najbolji od najboljih sudionika idu na međunarodna zasjedanja i ondje donose rezoluciju koju potom šalju Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Mladi iz cijele Hrvatske uključuju se u rad parlamenta sa željom da se i njihov glas čuje te da značajnije utječu na svoju, ali i budućnost svojih vršnjaka.

– Sad sam završio srednju školu, spremam se za upis na fakultet, ali Europski parlament mladih mi je velik dio života. Mene je nekako oduvijek zanimala politika i jedan prijatelj mi je jednom samo rekao Idemo na Europski parlament i rekao sam Može. Sad sam već godinu i pol dana aktivno u tome i proputovao sam dosta europskih zemalja i stvarno mi se jako sviđa – otkrio je Viktor iz Zagreba.
– Europski parlament mladih Hrvatske je meni pružio jako puno prilika koje ne bih inače dobila, putovati i upoznati nove ljude. Ja da odem sada bilo gdje u Europi imam gdje spavati, upoznajem ljude i stvaram vrijedna poznanstva, razvijam svoje jezične sposobnosti iz engleskog i poslovnu komunikaciju i učimo o temama koje su bitne za našu mladež u budućnosti – rekla je Ljubica Jurlina iz Zadra.

Tema ovog regionalnog zasjedanja je ”Empower, inspire and support”. Na njemu sudjeluju više od 60 mladih parlamentaraca, a domaćinima iz Hrvatske pridružili su se kolege iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Poljske, Švedske, Austrije, Češke i Finske.

Objava Europski parlament mladih Hrvatske raspravlja o terorizmu, abortusu, nasilju, zaposlenosti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.