Prijava

Vaša prijava

FOTO Održan 5. Kup Posavine grada Velika Gorica


U Strmcu Bukevskom na sportskom igralištu jučer je održan 5. Kup Posavine grada Velika Gorica. Natjecale su se muške A i B ekipe i ženske A i B ekipe. Natjecatelji su stigli iz svih krajeva Zagrebačke županije, od Turopolja, Zagreba, Hrelića, Hrašća, Repušnice, Granešine.

– Ovo je natjecanje 3-1 -A kategorije što znači da nastupaju seniorske ekipe. U kategoriji A nastupaju muški i ženski, od 16 do 30 godina, a u kategoriji B od 30 do 65 godina. Na ovom natjecanju nastupaju ekipe kako iz Velike Gorice i Turopolja tako i iz šire Posavine, ali imamo i iz različitih dijelova županije. Odaziv je značajan – rekla je Ana Đuran, tajnica DVD-a Strmec Bukevski koji je organizator Kupa.

U Strmec Bukevski stigle su i dvije muške A ekipe iz DVD-a Čička Poljana. Redovito sudjeluju na svim natjecanjima.

– Bitna su ova natjecanja radi proširenja područja djelovanja vatrogastva, svrhe i operativne spremnosti. Sudjelovanja na ovakvim natjecanjima, vježba 3-1-A sažima dosta aktivnosti koje vatrogasci rade, spajanje usisnog voda, razvlačenje cijevi i gašenje požara. Svakako je bitno sudjelovati. Ovo je jedno od jačih natjecanja u ovom području – rekao je Marin Matanović, potpredsjednik DVD-a Čička Poljana.

DVD Strmec Bukevski djeluje od 1951. godine, ima 73 aktivna člana, a sekcije djece i mladeži broje oko 30 članova.

– Dosta smo razvijeni što se tiče natjecateljskog puta u vatrogastvu jer želimo educirati djecu od malih nogu da rade nešto za dobro za svoje selo jer je vatrogastvo stup ovog sela – istaknula je Đuran.

Natjecanja u vatrogastvu kojih je na ovom području sve više, te sudjelovanja brojnih dobrovoljno vatrogasnih društava na istima, pokazuju da je budućnost vatrogastva sigurna.

Objava FOTO Održan 5. Kup Posavine grada Velika Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.