Prijava

Vaša prijava

Kampanja ”Zaposli se u Hrvatskoj” i u Velikoj Gorici


Sve informacije o zapošljavanju i mjerama aktivne politike zapošljavanja možete doznati od savjetnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sutra ispred Pučkog otvorenog učilišta od 15 do 18 sati. Informiranje građana dio je kampanje ”Zaposli se u Hrvatskoj” koja se provodi diljem zemlje.

Naime, Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuo je kampanju ”Zaposli se u Hrvatskoj” s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te mjerama aktivne politike zapošljavanja koje provode Ministarstvo i HZZ.

– Vjerujemo da kroz sve aktivnosti i projekte koje provodimo možemo pružiti našim građanima mogućnost pronalaženja posla i ostanka u Hrvatskoj, te razvoj njihovih osobnih i poslovnih kompetencija, a poslodavcima olakšati pronalazak tražene radne snage – kažu u HZZ-u.

Vlada RH osigurala je ove godine preko 1,6 milijardi kuna za provedbu paketa mjera aktivne politike zapošljavanja ”Od mjere do karijere”. Mjere su revidirane i pojednostavljene, a naglasak je stavljen na potporu za samozapošljavanje kao najuspješniju i najpopularniju mjeru. Naime, čak 80% korisnika koji osnuju svoje poduzeće uspješno posluju prvih godinu dana. Potpora je ove godine uvećana do 55.000 kuna, a omogućena su i udruživanja. Novost je potpora za prvo zapošljavanje, odnosno pripravništvo s naglaskom na privatni sektor što je vrlo važno za mlade koji tek ulaze na tržište rada i kroz koju se osigurava stabilan posao i odgovarajuća primanja mladima uz sufinanciranje poslodavcima 50 posto iznosa njihove plaće bez gornjeg limita.

Objava Kampanja ”Zaposli se u Hrvatskoj” i u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.