Prijava

Vaša prijava

Prvi VG MeetUp okupio velikogoričke poduzetnike


U goričkom Clubu 100 jučer se okupilo 70-ak poduzetnika s područja grada koji su na prvom izdanju VG MeetUp-a u opuštenoj atmosferi razgovarali o svojim poslovnim vizijama, problemima s kojima se susreću, ali i planovima koje nastoje realizirati.

– To je jedan pokušaj da napravimo mali odmak od službenih, regularnih programa, edukacija i informiranja koji često znaju biti suhoparni, možda i preozbiljni. Iskreno, posao rade ljudi, a oni se prepoznaju kada se druže i okupljaju. Ovo je pokušaj da se u neformalnoj atmosferi okupe, razmijene iskustva, razmišljanja, što i kako rade. Često se dogodi da vam nešto treba, a ne znate da vam to radi susjed u susjednoj kući – rekla je Violeta Crnogaj, vršiteljica dužnosti ravnateljice VE-GO-RA.

Poduzetnici koji su na ovom druženju mogli besplatno sudjelovati, uz prethodnu prijavu, izmijenili su svoje brošure, vizitke i kontakte kako bi stvorili čvršću vezu s novim kolegama i upoznali ih s onim čime se bave.

– Moramo međusobno puno komunicirati, moramo se družiti da bismo se uspjeli povezati i da vidimo gdje kome što fali, tko kome može što pomoći, izaći u susret i ostvariti suradnju na obostranu korist – rekao je poduzetnik iz Mraclina, Matija Galeković.

Prije godinu dana u poduzetničke vode krenula je Barbara Opetuk. Ovo joj je bila idealna prilika da proširi vijest o svom poslovanju. – Ta neformalna ćakula donosi u konačnici i nekakvu preporuku koja nama puno znači. Jer kada vas netko preporuči, jače je od onoga što čovjek može vidjeti dok pretražuje po internetu.

I u goričkoj razvojnoj agenciji VE-GO-RA koja je organizirala prvi VG MeetUp i u Gradskoj upravi, željni su povratnih informacija od poduzetnika s kojima surađuju na svakodnevnoj bazi, kako bi i oni sami bili brži i efikasniji i tako poduzetnicima olakšali poslovanje.

– To je nastavak StartUp-a, poduzetničkog inkubatora i da dobijemo druženje i događanja gdje će se okupiti što veći broj poduzetnika gdje će se izmjenjivati nove ideje i projekti – Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.

Crnogaj je naglasila da je poduzetnički potencijal Velike Gorice jako velik s preko dvije tisuće pravnih subjekata.

– Ono što je vrlo bitno, preko 90 posto ukupnom broju čine mikro i mali poduzetnici. To su poduzetnici do 10-ak zaposlenih, ljudi koji zapravo rade sami, rade njihove obitelji. To je potencijal koji drži ovaj grad i koji ga vuče dalje.

– Oni su najjača snaga i u gospodarskoj krizi su pokazali da su najotporniji na krize i nepredviđene situacije a to generira dodatnu vrijednost i rast. Grad i VE-GO-RA fokusirali smo se na njih u tom smjeru i da im budemo potpora i pomoć u svijetu poduzetništva i njihovom svakodnevnom radu – rekao je Ilečić.

Na druženju su bili i predstavnici Googlea koji su imali predavanje o ”Google My Business usluzi”, besplatnom i jednostavnom alatu koji tvrtkama i organizacijama omogućuje upravljanje online prisutnošću na Googleu.  Bila je to prilika da njih nekoliko desetaka razmijeni međusobna iskustva i stvori nove kontakte s ciljem uspješnijeg poslovanja.

Objava Prvi VG MeetUp okupio velikogoričke poduzetnike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.