Prijava

Vaša prijava

Prva liga sve bliže: Trojica stigla, trojica ostala, čekaju se “kapitalci”


Jedan branič, jedan veznjak, odnosno krilo, i jedan napadač tri su nova igrača u rosteru prvoligaša Gorice. Nakon Lukasa Zwolinskog, koji je odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za momčad trenera Sergeja Jakirovića, iz Istre 1961 stigao je stoper Aleksandar Jovičić (22), iz Kustošije je došao Kristijan Lovrić (22), prošle sezone ponajbolji igrač 2. HNL, dok je iz Cibalije u Goricu preselio napadač Marko Dabro (21), koji je u jednom dijelu karijere nosio dres talijanske Fiorentine. Svi mladi, svi talentirani, u Goricu dolaze u potrazi za afirmacijom.

Aleksandar Jovičić je rodom iz Banja Luke, počeo je u Rudaru iz Prijedora, igrao je i za banjalučki Borac te FK Krupu, da bi u ljeto 2016. došao u Slaven Belupo. Već u drugom nastupu za koprivnički klub zabio je svoj jedini pogodak u Prvoj HNL, i to u remiju s Dinamom na Maksimiru. Te prve sezone skupio je 23 nastupa, ali iduće je pao u drugi plan i proljeće proveo je na posudbi u pulskoj Istri 1961. S Puljanima je izborio ostanak u ligi, a u Goricu nakon svega dolazi s 34 nastupa u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Kristijan Lovrić rođen je u Ogulinu, riječ je o igraču koji se najbolje snalazi na lijevom krilu. Karijeru je počeo u NK Ogulinu, no već s 18 godina otišao je u inozemstvo. Jednu sezonu proveo je u slovenskoj Beloj Krajini, nakon čega se vratio kući, ali samo da bi produžio prema Zagrebu. Nosio je dresove Kustošije, Lučkog i Lokomotive, čiji je igrač bio sve do dolaska u Goricu. Nije se uspio nametnuti među “lokosima”, pa je ovo proljeće proveo na posudbi u Kustošiji.

Marko Dabro je Vinkovčanin, napadač koji je dominirao u mlađim kategorijama Cibalije, zbog čega je već sa 16 godina imao dvije strašne ponude – zvali su ga Dinamo i Fiorentina. Odabrao je Firencu, otišao u Italiju, trenirao s mladom momčadi “viola”, ali nakon nešto više od tri godine vratio se u Cibaliju. Igrao je prvoligaški nogomet, u 45 nastupa u najvišem rangu zabio je pet pogodaka. I dalje je vrlo mlad, tek mu je 21 godina, a Gorica mu je novi početak, nova šansa da ipak ostvari karijeru kakvu su mu predviđali kao klincu.

Dolasci ove trojice igrača, kako doznajemo, samo su početak onoga što u HNK Gorici planiraju. Već u sljedećim danima sve bi trebalo biti dogovoreno s još trojicom ili četvoricom igrača, a ukupno ih u Gorici traže još šest ili sedam. I svih sedam bi, takav je barem plan, trebali biti igrači koji će nositi igru Gorice. Prevedeno, Lovrić, Dabro i Jovičić su samo zagrijavanje, momčad će uskoro bitno drugačije izgledati.

Dobra je vijest i što su ugovore s klubom produžili trojica vrlo važnih igrača iz prošle sezone. Poljak Michal Maslowski, veznjak zadužen za kreaciju, zatim nigerijski “tenk” iz veznog reda Iyayi Belive Atiemwen te pouzdani vratar Kristijan Kahlina sigurno će biti dio prvoligaške Gorice. Osim, naravno, ako u sljedećim tjednima za njih ne stigne ponuda koja će “razoružati” klupske čelnike.

Objava Prva liga sve bliže: Trojica stigla, trojica ostala, čekaju se “kapitalci” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.