Prijava

Vaša prijava

FOTO Bili smo na nogometnim terenima u bregima


S jedne strane nogomet, s druge osvježenje na šanku, okupilo se ovdje i staro i mlado, a svi će kasnije pogledati i utakmicu pa zadovoljni kući. Tako je izgledalo još jedno izdanje Breške lige koju smo u subotu posjetili u Velikoj Buni. A gore u bregima sunce sja, toplo je, okupili se igrači i mještani, pa se druže, zezaju, malo pojedu i popiju.

Liga Vukomeričkih Gorica igra se već 15 sezona, a ove se godine uključilo 17 momčadi. Organizaciju su prepustili Udruzi mladih, a članovi se razbacali na sve strane, jedva ih hvatamo.

“Ne može to jedan čovjek sam, evo nas je tu pet na šanku, uskaču još dvojica. Trudimo se, dobro je”, govori nam predsjednik udruge Marko Đurašin.

Podršku im daje i Mjesni odbor, predsjednik Ivan Rak pohvaljuje mlade, ali i Ligu koja je, dodaje, mjesto susreta. “Okupljamo se, homogeniziramo, trebalo bi ovakvih događanja još i više”, govori Rak. A u popodnevnim satima, kad smo ih mi posjetili, već je na i oko terena bilo oko 150 ljudi, kasnije, vjerujemo, još i više. Bilo je tu i mladih i starih, svi uživaju u krasnom danu, sadržaja za poželjet.

Vjeran navijač je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, rado viđeni gost u ovom kraju. “Liga pobuđuje veliki interes u svakom mjestu, kad god se kolo održava. To nam je drago jer pokazuje da ova manifestacija upotpunjava slobodno vrijeme naših mještana i oni je rado prihvaćaju”, zaključuje Kolarec.

A feštalo se sinoć do kasno u noć, na krilima dobre igre breških dečki, ali i Vatrenih na Svjetskom prvenstvu.

Objava FOTO Bili smo na nogometnim terenima u bregima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.