Prijava

Vaša prijava

Kosnica, prava veselica


Kosnica je za vikend ponudila spoj kulture i sporta, uz mnoštvo dobre zabave, ali i finih specijaliteta, sve zaokruženo utakmicom Hrvatska- Rusija i nastupom VG Banda. No, krenimo redom. 6. Kosničke večeri ugostile su šest kulturno umjetničkih društava; KUD Pušća, OSS Buševec, HPD Kučani, KUD Mošćenica, Ansambl Zlatne Godine i KUD Strmec, a nastupili su i domaćini: Hrvatsko Seljačko Pjevačko društvo Lipa.

Snage su odmjerili i vatrogasci, a prvi put održan je i Memorijal Josip Mužarić, u spomen na prerano preminulog kosničkog vatrogasca. Na natjecanju je nastupilo 15 vatrogasnih ekipa djece i mladeži.

“Suradnja s DVD-om je odlična, vjerujemo da je ovo natjecanje pokazalo potencijal koji ima u ovom djelu Turopolja te da će se nastaviti i dalje”, govori nam predsjednik Udruge Turopoljska tradicija, Filip Margić.

U Kosnici se taj daj okupilo nekoliko stotina posjetitelja. “Oko 800 ljudi je prodefiliralo, a uz folklor i vatrogasce mogli su i jahati na konjima ili se počastiti finom gastronomskom ponudom. Za svakog ponešto”, dodaje Margić.
A onda– utakmica, panika i stres, no srčano navijanje i iskrena radost nakon pobjede Vatrenih.

Kako se slavilo taj dan u Kosnici, pogledajte u fotogaleriji.
Foto: Filip Margić/ Udruga Turopoljska tradicija

Objava Kosnica, prava veselica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.