Na bele žgance u velikogorički bistro Babriga uputila se ove sezone nagrađivana turistička novinarka, spisateljica, antropologinja i gastro blogerica Andrea Pisac koja je kroz svoj blog “Zagreb Honestly” ovaj put predstavila bogatu gastronomiju Zagrebačke županije.

Okuse i mirise Zagrebačke županije donosi kroz dva vloga u kojima na brz, razigran i duhovit način dočarava lokalne gastroenološke adute; od autohtonih jela i vina preko kulturno-povijesnog miljea iz kojeg su iznikli pa sve do neobičnih i manje poznatih štikleca.

Andrea Pisac udružila je snage s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije kako bi stranim posjetiteljima otkrila čari autohtone hrane zagrebačkog zelenog prstena.

10 lokacija prikazanih na vlogu dio su postojećeg projekta “Okusi zagrebačkoga kraja”. Brendirani u sklopu nacionalnog projekta “Okusi hrvatske tradicije“ u ponudi tijekom cijele godine imaju najmanje šest jela, od čega su najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Zagrebačke županije kreiranih u dva sezonska jelovnika (proljeće/ljeto i jesen/zima), te šest pića lokalnih proizvođača, od čega najmanje četiri etikete vina.

Objava Okusi i mirisi Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.