Prijava

Vaša prijava

Policija samo za vikend oduzela 73 vozačke dozvole


Policija je tijekom proteklog vikenda, od 27. do 30. srpnja, ponovo provela akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Utvrđeno je ukupno 646 prometnih prekršaja, od čega je 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 73 vozačke dozvole, a iz prometa je isključeno 80 vozača. Kod 25 vozača (31,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 29. srpnja u 1.30 sati u Sv. Ivanu Zelini, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke ulice u smjeru sjevera, a zaustavljen je u nadzoru prometa kod kućnog broja 30. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2,35 g/kg.

– u subotu, 28. srpnja u 1.30 sati, 32-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  1,32 g/kg.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je šest vozačica (7,5%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, od kojih je jedna osoba imala pozitivan test. Od 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 12 mladih vozača (15%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

U nadzoru je kontrolirano 977 vozila i vozača.

Objava Policija samo za vikend oduzela 73 vozačke dozvole pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Bez struje Bukevje, Donji Dragonožec i Lomnica