Prijava

Vaša prijava

Za malo Pokupsko znaju u Bruxsellesu i cijelom svijetu, evo i zašto


Na dan općine, Općina Pokupsko imala je, bez lažne skromnosti, pregršt razloga za slavlje. Prvaci su, europski, u povlačenju novca iz EU fondova za projekte energetske učinkovitosti. I bome na to su ponosni. ” Za malo Pokupsko čulo se u Bruxsellesu, a bome i u cijelom svijetu”, istaknuo je načelnik Božidar Škrinjarić na svečanoj sjednici održanoj na blagdan Velike Gospe. I u ovoj se godini, nastavlja, vrti oko 10 milijuna kuna vrijednih projekata za čiju će realizaciju, uz fondove, pomoć tražiti i kod resornih ministarstava i Zagrebačke županije.

Božidar Škrinjarić, načelnik Pokupskog

Sade pir, u planu i destilerija

Prioritet je vodovodna mreža, želja je da voda dođe do svakog domaćinstva, a tu su još i planovi poput punionice za električne automobile ili pak vrijedan projekt pod nazivom ” Izvori voda-važniji od zlata” kojem je cilj pobrojati i na jednom mjestu putem mobilne aplikacije ukazati na izvore pitke vode u ovom kraju. Uz očuvanje okoliša nerijetko se vezuje i zdrava prehrana. Tako su na inicijativu mjesnog župnika lani zasadili pir, kažu, pravit će pirovo brašno i zdrave namirnice, pa potiču i druge stanovnike da učine isto. Ideja je mnogo. Strani investitori zainteresirani su da u Pokupskom zasade aromatično bilje i otvore destileriju. Napravit će studije, ispitati kakvoću zemlje, pa se možda bace i u taj posao, govori Škrinjarić. Sve to rade kako bi otvorili i stvorili nova radna mjesta i mladima omogućili da ostanu u svojoj zemlji.

Mladi trebaju ići van, u druge zemlje, vidjeti, naučiti, ali onda se vratiti i naučeno implementirati u svojoj zemlji”, govori načelnik i podcrtava kako je mnogo mladih iselilo, ali ih se i vratilo u Pokupsko.

Na dan općine, ujedno i blagdan Gospe, uz svečanu sjednicu, položili su mještani vijence i zapalili svijeće kod središnjih spomenika, nakon čega su prisustvovali i misnom slavlju.

 

Dan u Pokupskom završio je sportski, na Kupi uz kajak, kanu, nogomet, odbojku dobru zabavu i rekreaciju u svakom smislu.

 

Objava Za malo Pokupsko znaju u Bruxsellesu i cijelom svijetu, evo i zašto pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.