Prijava

Vaša prijava

Benzinska u Pokupskom otvara s 1.9


Nakon punih šest godina, otkako je INA zatvorila benzinsku postaju u općini Pokupsko, ona će ponovo otvoriti svoje pumpe za sve mještane općine, one koji joj gravitiraju, ali isto tako i za turiste koji ovim putem prolaze prema moru.

“Benzinsku će koristiti svi vozači od Gline, Karlovca, susjednog Kravarskog, pa do Lekenika ili Pisarovine, riječ je o 30-ak sela i naselja koji joj gravitiraju i koji do sad na ovom potezu nisu imali gdje natočiti benzin”, govori nam načelnik Pokupskog, Božidar Škrinjarić uvjeren kako će pumpa itekako biti profitabilna jer je stanovništvu prijeko potrebna.

Investitor i vlasnik je firma Pokupčanka iz Velike Gorice, inače proizvođači čačkalica, valera, ražnjića i daski. Pomalo neobičan, ali opet logičan poslovni pothvat objasnio nam je direktor t vrtke, Dario Sučec. On, kaže, u Pokupskom uz samu crpku, koju je još prije 50 godina otvorila (pa 2012.zatvorila zbog neprofitabilnosti) INA, nalazi se obiteljski objekt s građevinskim materijalom. ” Već posljednjih deset godina nam je želja da se djelatnost proširi i preuzme ta benzinska crpka”, kazuje nam Sučec.

Odlična suradnja općine Pokupsko i firme Pokupčanka na izgradnji benzinske crpke

A to nije bio nimalo lagan posao. Pregovori s INA-om trajali su više godina, bilo je potrebno ishoditi i suglasnost ali i brojnu drugu dokumentaciju i papire o tehničkoj ispravnosti. Na posljednji dokument još se čeka, no benzinska će, prema svim najavama, u pogonu biti s 1.9.2018.

“Pregovori nisu bili jednostavni, trebali smo zadovoljiti brojne regulative od države i struke. Cijela je rekonstrukcija trajala tri mjeseca, pod nadzorom firme iz Inine grupacije”, dodje Sučec koji naglašava kako će za potrebe obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na pumpi biti moguće točiti i Eurodizel plavi, što će olakšati život i rad brojnim poljoprivrednicima iz ovog kraja.

Dario Sučec, direktor Pokupčanke

Za Pokupsko je benefit višestruk, a uključuje i razvoj gospodarstva, unapređenje ponude, turizma, a onda neposredno i otvaranje no ih radnih mjesta što će Pokupsko, vjeruje načelnik Škrinjarić, učinti još ugodnijim mjestom za život.

“Nadamo se da će Pokupsko postati općina napretka i budućnosti, s mladima koji će ostajati i rado se vraćati u ovaj kraj”, zaključuje.


 

Objava Benzinska u Pokupskom otvara s 1.9 pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.