Prijava

Vaša prijava

Gorica iz fondova lani povukla 8,4 milijuna kuna


Velika Gorica je po ukupnoj svoti te udjelu u ukupnom povlačenju sredstava iz fondova EU tijekom 2017. godine povukla ukupno 8,4 milijuna kuna te time zasjela na prvo mjestu među 77 hrvatskih gradova, pokazuju podaci Ministarstva financija, a prenosi gorica.hr

Gorica je povukla 10,43 posto svih sredstava koje su hrvatski gradovi primili iz EU u prošloj godini, a iza sebe je ostavila i puno veće gradove poput  Rijeke (5,7 milijuna) i Osijeka (5,03 mil.)

Gradonačelnik Dražen Barišić naveo je kako im je jedan od većih projekata bio IMBY (In My Backyard), vrijedan 6,2 milijuna kuna, i koji je imao čak 74,6 posto udio ostvarenih sredstava u ukupno ostvarenim EU sredstvima Grada Velike Gorice.

Ovim projektom je Grad Velika Gorica, zajedno s tri partnera iz Hrvatske i Slovenije, dobila najmoderniji i ekološki prihvatljiv središnji objekt budućeg sustava gospodarenja komunalnim otpadom. U reciklažnom dvorištu površine 4.400 četvornih metara građani mogu odložiti sve vrste otpada koje se mogu odvojeno skupiti. Također, njime je izrađena i studija gospodarenja otpadom Grada Velike Gorice i Grada Velenja iz Slovenije”, kazao je Barišić koji je istaknuo i projekt „Svako dijete ima pravo na obrazovanje” ukupne vrijednosti preko dva milijuna kuna.

Objava Gorica iz fondova lani povukla 8,4 milijuna kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.