Prijava

Vaša prijava

Smrdi, smrdi, užasno smrdi


Mještani Kuča, Podotočja, Vukovine, Rakitovca i Mraclina ovih se dana, kako kažu, guše u nesnosnom smradu koji dolazi iz smjera bivše Fiolićeve farme. Prema informacijama koje imaju, a koje su podijelili i na društvenim mrežama navodno smrdi zbog (ilegalnog) ispuštanja gnoja iz kamiona cisterni koje se prazne tijekom popodnevnih sati i večeri.

“Smrad je ovo ljeto postao nesnosan do te mjere da se više ne može ni veš ostaviti na balkonu. Potrebno je ponovno oprati veš i osušiti ga u kući sa zatvorenim prozorima kako bi smrad donekle nestao. Ujutro kada se prolazi automobilom uz navedenu lokaciju potrebno je uključiti filter kabine ali ni to ne pomaže jer miris još desetak minuta ostaje u automobilu. Nekada su na tom polju bili bikovi koje je bilo lijepo za vidjeti čiji miris nije nikome smetao, ali ovaj smrad je postao nepodnošljiv”, stoji u objavi mještana.

Ovaj tjedan podnijet će, kažu, prijave nadležnim inspekcijama kako bi se utvrdilo eventualno zagađenje, provjerile dozvole, kvaliteta zraka i utjecaj na vodotokove.

“Pozivamo nadležne da čim hitnije ispitaju ovaj slučaj i poduzmu potrebne radnje kako bi svi mi imali friški, nezagađeni zrak i lepo naše Turopolje, kakvo svi zaslužujemo”, apeliraju mještani.

Mještani će poduzeti potrebne radnje i podnijeti prijave nadležnima

Objava Smrdi, smrdi, užasno smrdi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Izgubljen pas!