Prijava

Vaša prijava

Upoznajte “leteći” noćni život Turopolja


Udruga Hyla i Grad Velika Gorica pozivaju da upoznate „Noćni život Turopolja“. O čemu se radi? Noću su šuma i njeni „stanovnici“ i dalje aktivni, neki tek započinju svoju aktivnost dok drugi odmaraju na travkama ili vegetaciji uz rijeku Odru.

“Zajedno ćemo laganom šetnjom obići njihova staništa (dio šume, livade, rijeke), a vi i vaši najmlađi ćete imati priliku postati terenski biolozi na jedan dan. Postaviti ćemo i svjetlosne piramide kako biste se upoznali i s noćnim leptirima ovoga kraja”, govore nam organizatori te dodaju kako piramide posjećuju i ostali predstavnici faune kukaca poput kornjaša i skakavaca, ali i predstavnici vodozemaca poput žaba.

Svjetlosne piramide/ Foto: Toni Koren

Pozivamo vas da im se pridružite, u petak, 7.rujna u 19:00 sati, na terenu pod nazivom „Noćni život Turopolja“. Start je na drvenom mostu na rijeci Odri. Kroz priču, terensku šetnju te uz sjaj svjetlosnih piramida dođite pobliže upoznati neke od stanovnika Turopoljskog luga.

Gastropacha quercifolia Lasiocampidae Lepidoptera.
Foto: Toni Koren

Udruga Hyla je stručno – znanstvena neprofitna organizacija, osnovana 1997. godine, kojoj je osnovni cilj vrednovanje, očuvanje i zaštita prirode i biološke raznolikosti . Projektima, publikacijama i manifestacijama nastoje širiti znanje o prirodnoj baštini koja nas okružuje te očuvati vrste od nestajanja. Članove udruge, između ostalog, čine biolozi, studenti biologije, ali i svi ostali građani sa zanimanjem za tematiku kojom se udruga bavi.

Objava Upoznajte “leteći” noćni život Turopolja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.