Prijava

Vaša prijava

Životinjski svijet u Galeriji POU


Za svoju prvu samostalnu izložbu 25-godišnja Mirna Savić odabrala je temu animalizam, te kroz slike, crteže i skulpture predstavila sve bogatstvo životinjskog svijeta. Svaki crtež, svaka skulptura za Mirnu ima posebnu priču, a o svojoj opčinjenosti životinjskim bićima Mirna piše: životinja kao arhetip predstavlja duboke slojeve nesvjesnog, one su slike čovjekove složene prirode, zrcala njegovih poriva i divljih nagona.

“Za razliku od ljudi životinje se ne mora poticati na život, na to da budu aktivni i da sudjeluju, njima je to prirodno. Svaka životinja zrači na drugačiji način što sam pokušala pokazati s energijom koja ih okružuje, bojama… i to sve govori o karakteru životinja”, kazuje nam Mirna.

Otkako zna za sebe- stvara. Kao mala igrala se plastelinom, uvijek nešto crtala i bojala, a tu je ljubav i strast sada pretočila i u životni poziv. Vječna inspiracija joj je i njena životinja, suputnica, prijateljica, pas Mona. “Obožavam je do neba, kad vidim nju još bolje shvaćam taj koncept o kojem govorim, pa mi je i ona na neki način pomogla da budem bliže ovoj temi”, govori Mirna.

Mirna Savić završila je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu

Neki su radovi nastali još na akademiji, a svakodnevna inspiracija, u ljudskim i životinjskim bićima novi je poticaj za rad mlade umjetnice čije vrijeme, vjerujemo, tek dolazi.

Kako stvara možete pogledati u galeriji Pučkog učilišta sve do petka, 14.rujna, a do tad zavirite u našu galeriju:

Objava Životinjski svijet u Galeriji POU pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.