Prijava

Vaša prijava

KRAVARSKO Sanacija klizišta, još malo i prvi vrtić


Vremenske prilike pogoduju radovima u općini Kravarsko u kojoj se ovih dana ubrzano radi na dovršetku i asfaltiranju prometnica. Ovaj tjedan asfaltirana je ona u Gvozdanićima u Kravarskom Gladovcu, postavlja se i asfalt u Vujnovićima u Novom Brdu. “To su dvije manje prometnice, ali su u vrlo lošem stanju, tako da će njihovom sanacijom ovdje promet ponovo biti nesmetan”, govori nam načelnik općine Vlado Kolarec.

Brinu ga i klizišta. Nekoliko ih se aktiviralo u zadnje dvije godine. Na državnoj cesti D31 gdje je ono najopasnije uvedeni su izvođači radova kako bi se dionica u potpunosti sanirala. U posao kreću i izvođači radova ne rekonstrukciji prometnice Kolarci-Zagorci. Vrijedna je to investicija, čak 6,5 milijuna kuna, financirana većinski iz Europskih fondova.

Još jedan objekt koji čeka potrebne dozvole je dječji vrtić koji će vrata otvoriti u višenamjenskom objektu Stjepana Banića. Bit će to prvi vrtić u Kravarskom. Kako dodaje načelnik Kolarec- vrtić završen i useljiv, baš kao i dvije trgovine koje se nalaze u istom objektu, no čeka se uporabna dozvola. “Jednom kad se i ta zadnja stavka riješi upisat ćemo djecu. Očekujemo do 40 mališana u dva odjeljenja”, zaključuje Kolarec.

Objava KRAVARSKO Sanacija klizišta, još malo i prvi vrtić pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.