Prijava

Vaša prijava

KNJIŽEVNI SUSRET Josipa Pavičić Bernardini u knjižnici


Prvi rujanski književni susret u Gradskoj knižnici zakazan je za srijedu 19. rujna u 19 sati, a rezerviran je za jednu važnu temu i knjigu. Josipa Pavičić Berardini u knjizi “Šest milimetara” hrabro je i iskreno progovorila o vlastitom iskustvu suočavanja s karcinomom dojke u svojoj 35. godini – od otkrića prve kvržice preko tri operacije koje su u konačnici dovele i do mastektomije.

Njezino iskustvo opisano u knjizi, u kojoj se ne libi iznijeti detalje svojih unutarnjih borbi, promjene u odnosu prema sebi i drugima, zaista je inspirativno i ako imate nekoga tko je u istoj ili sličnoj situaciji, ili se pak sami suočavate s rakom, Josipina životna priča i prije svega njezin pozitivan stav pomoći će vam da se nekako lakše suočite sa svim poteškoćama koji dolaze u paketu s ovakvom dijagnozom.

Ne nosi knjiga uzalud podnaslov “Ispovijest o boli i pobjedi” – autorici nije bilo lako iznijeti niti ovu bolest niti napisati ovu knjigu, ali Josipa Pavičić Berardini jedna je od onih koja se uspjela izvući i na neki način “pobijediti” bolest. Knjiga je namijenjena kao potpora svima koji se u svojim poteškoćama osjećaju isključenima i samima, svima onima koji nentrebaju sažaljenje, već nekoga tko će im reći da oni to mogu.

Josipa Pavičić Berardini ambasadorica je udruge Europa Donna  – Europske koalicije protiv raka dojke i dio prihoda od prodaje knjige “Šest milimetara” namijenjen je radu udruge.

Objava KNJIŽEVNI SUSRET Josipa Pavičić Bernardini u knjižnici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.