Prijava

Vaša prijava

Dan GČ Stari Grad


Gradska četvrt Stari grad obilježila je dan gradske četvrti. Svečanost je održana u konferencijskoj dvorani Centra za posjetitelje Turističke zajednice koji, lokacijski, potpada upravo pod ovu gradsku četvrt. Predsjednica Vijeća Matea Kalisar istaknula je dobru suradnju i potporu Grada Velike Gorice, izdvojila je sanaciju i asfaltiranje ulice Stjepana Fabijančića Jape nakon gotovo 30 godina.

Gradska četvrt Stari grad kulturno je povijesna jezgra grada. Uz Muzej Turopolja i Centar za posjetitelje, tu je i Park Franje Lučića, Pjesničko naselje. Centar omeđuje Tržnica, Malogorička i Gradska uprava te Javna vatrogasna postrojba i dječji vrtić.

Na ovom se potezu planira urediti i šetnica. Jedan dio, pripremni, već je napravljen, pa je tako dio prometa preseljen na obilaznicu, otvoren je jedan prometni trak kroz centar i smanjena je gustoća prometa. U budućnosti ovo bi trebao postati pravi gradski centar, mjesto okupljanja i susreta.

Zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec

Na svečanosti je , uz brojne goste i članove vijeća bila i direktorica TZ Milada Mesarić te zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec koji je vodstvu poželio mnogo uspjeha u radu.

Objava Dan GČ Stari Grad pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


MOST poziva: Osigurajmo budućnost jezeru Čiče

Natječaj za dodjelu potpora za poduzetnike početnike za 2024. godinu