Prijava

Vaša prijava

Rotor otvoren, najavljen drugi


Točno u podne u promet je pušten drugi gradski rotor, na još jednom važnom križanju u gradu, onome Ulice kneza Ljudevita Posavskog, Matice Hrvatske i Kolodvorske. “Ovo je ključan rotor u gradu, čvorište s kojeg će se otvarati novi prometni putevi. On je slika mirnijeg i sigurnijeg suživota u samom centru grada, a znači i lakše povezivanje, te sigurniji i mirniji promet za sve vozače i stanovnike”, rekao je gradonačelnik, Dražen Barišić.

Gradonačelnik najavio nastavak izgradnje rotora po gradu

Radovi su se malo oduljili, ali ne značajno, kažu investitori u VG Komunalcu. Trajali su 53 radna dana, a posljednjih je mjesec dana na terenu bilo svakodnevno 50 radnika. “Izmijenjene su sve podzemne instalacije, oborinska i fekalna kanalizacija te vodovod, napravljeno je 2,5 tisuće asfalta kolničke konstrukcije, dvije tisuće pješačko- biciklističkih staza uz promjenu kompletne rasvjete. Nadamo se da će građani biti zadovoljni”, govori direktor VG Komunalca Jurica Mihalj te dodaje kako je investicija teška 4,5 milijuna kuna i puno zahtjevnija nego prvi gorički rotor.

Osim tehničkih tu su i dekorativni elementi, a ovaj je rotor svojevrstan simbol Vukomeričkih gorica jer ga krase brežuljci i doline, te žir kao simbol hrasta lužnjaka i hrastovih šuma.

Žir, simbol hrastovih šuma krasi rotor

A u turopoljskoj dolini bit će još rotora, najavljuje gradonačelnik. Zbog sve veće građevinske ekspanzije, dolaska novih stanovnika, blizine zračne luke, ali i preusmjeravanja prometa na obilaznicu potrebno je smiriti promet u centru grada, te otvoriti nove pravce. Prvi sljedeći, nagađa se, mogao bi biti na ulazu kod autokuće Zubak, no gradonačelnik ne otkriva.

“Radimo analize nakon kojih ćemo donijeti odluku koji će rotor biti prvi. Istina, kod Zubaka je potreban jedan super rotor, no to nije na gradu da samostalno odluči već se tu mora uključiti i Županija, Hrvatske ceste i sama država jer se radi o važnom prometnom pravcu prema Zračnoj luci koji ima svoje zakonitosti. Ali, da ćemo u budućnosti graditi još ovakvih malih prometnih rješenja s pješačkim i biciklističkim stazama- hoćemo”, najavio je Barišić.

Objava Rotor otvoren, najavljen drugi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.