Prijava

Vaša prijava

Najavljen Muzej 153. brigade HV-a


Kamen temeljac za izgradnju budućeg muzeja 153. brigade HV-a svečano će biti postavljen na Dan brigade, 3.listopada, najavio je gorički gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilježavanja Dana branitelja u središnjem velikogoričkom parku koji je ovaj vikend okupio braniteljsku populaciju na državnim igrama dragovoljaca i veterana. Muzej, smješten u vojarni satnik Josip Zidar u Buni, vrata će otvoriti na proljeće.

Uz reprodukciju ratnog puta brigade, bit će tu i ostali ratni eksponati kao i popis članova brigade uz popratne fotografije. Naime, kroz brigadu je prodefiliralo oko pet tisuća ljudi, a svatko od njih naći će svoje mjesto. “Na jednom mjestu dat ćemo kompletnu sliku Domovinskog rata, kao podsjetnik na povijest, ali i za budućnost i za generacije koje dolaze”, kazao je Barišić.

Gradonačelnik Barišić najavio je postavljanje kamena temeljca za Muzej 153. brigade

Inače Grad je prvi put ove godine, u suradnji s braniteljskim udrugama, obilježio Dan branitelja koji će se, od sad, svake godine obilježavati 23.rujna. Cilj je revitalizirati Dan branitelja i upoznati građane s radom braniteljskih udruga i ostavštinom Domovinskog rata. “Grad nam je izašao ususret i sretni smo da i mi imamo svoj Dan”, govori nam Stjepan Kovačević ispred Udruge dragovoljaca i veterana koja okuplja 700-tinjak članova.

Dan branitelja Velike Gorice obilježava se 23.rujna

A u dva dana braniteljske igre okupile su više od 1000 članova iz cijele Hrvatske koji su se u Gorici okušali u desetak sportskih disciplina i pritom odlično zabavili.

Objava Najavljen Muzej 153. brigade HV-a pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.