Prijava

Vaša prijava

Vijori se zastava eko škole


Zelenu zastavu podigao je dječji vrtić u Kurilovečkoj. Znak je to da su dobili status eko vrtića, provode “zelene” aktivnosti brinući o okolišu, te čuvaju prirodu i zdravlje. “Učimo našu djecu, ali i učenike i studente kako živjeti u skladu s prirodom kako bi stvorili dobro i kvalitetno društvo”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji podsjeća kako eko status, uz vrtiće, nose i škole te ostale odgojno-obrazovne ustanove na području grada, poput Centra za obrazovanje ili pak Veleučilišta.

A u najstarijem goričkom vrtiću klinci su, za tu prigodu, zasadili i lipu. “Ona će imati odgojno obrazovni zadatak, djeca će je zalijevati, posjećivati i rasti zajedno s njom”, govori nam ravnateljica Irena Kozmić.

Inače, smještaja u goričkim vrtićima ne manjka, a nedavno je otvoren i još jedan privatni objekt. Osim toga, koncem listopada s uređenjem bi trebao biti gotov i Ciciban koji će dobiti i novo dječje igralište. “U gradu imamo dovoljno vrtića i nema neupisane djece, ali nam je zadatak razviti mrežu vrtića koji će biti na dohvat ruke našim sugrađanima”, zaključio je Barišić.

Objava Vijori se zastava eko škole pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.