Prijava

Vaša prijava

AGLOMERACIJA Barišić: Nema više povratka nazad


Ipak se kreće! Svi najvažniji ugovori potrebni za kompletan projekt Aglomeracije Velika Gorica, koji obuhvaća ne samo zaštitu pitke vode već i izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, trebali bi biti potpisani do kraja godine, a već s početkom iduće kreću prvi radovi.

Četiri nova vozila za VG Vodoopskrbu

U sklopu ovog, jednog od najvećih i najvažnijih strateških projekata na području grada, danas je napravljen još jedan korak. VG Vodoopskrbi predana su četiri nova vozila. Riječ je o dva kombi vozila i dvije cisterne vrijednosti 7,2 milijuna kuna. Združena su to sredstva EU fondova, koji su sudjelovali u najvećem obimu od 68 posto, resorno Ministarstvo zaštite okoliša uključilo se s 23 posto, a Vg Vodoopskrba s devet posto sredstava.

Kamioni su opremljeni specijalnim sustavima zapremnine za reciklažu i usisnim pumpama koje filtriraju mulj i odvajaju vodu, a sva su vozila moderno opremljena, s najnovijom tehnologijom, pa čak i sustavom specijalnih kamera i kompjutera koji na vrijeme mogu detektirati kvar.

Velik je i važan ovo događaj u našem vodoopskrbnom društvu koje do sad nije imalo vozila ni opreme ovakve vrijednosti, zbog čega smo je nerijetko iznajmljivali, no sada ćemo, kako ističe direktor Tomislav Jelisavec na toj stavci i uštedjeti, pa novac usmjeriti u neke druge, značajne aktivnosti. “Ovime smo podigli standard ne samo Vodoopskrbe, već i usluga na području Grada”, zaključuje.

Direktor VG Vodoopskrbe, Tomislav Jelisavec (desno) u društvu gradonačelnika Barišića

Aglomeracija “skuplja” za 175 milijuna kuna

A što se tiče ostalih natječaja u sklop projekta Aglomeracije, gradonačelnik Dražen Barišić obavještava kako je provedeni i drugi natječaji, onaj za vidljivost i vođenje projekta kao i za nadzor, a očekuje se okončanje natječaja za samoizvođenje na tri tehnoekonomske cjeline.

“Nema više povratka nazad, oprema je isporučena i očekujemo zaokružiti i tu cjelinu , govori gradonačelnik koji podsjeća kako ukupna cijena više neće biti 505 milijuna kuna, već viša, i to za 175 milijuna. U konačnici, bit će blizu 700 milijuna kuna vrijednosti zbog, ponavlja Barišić, pristiglih ponuda koje su iznad procijenjenih. No, uvjerava kako nema straha od eventualnog stopiranja. Surađuju s gradovima i općinama koji su u sličnim pozicijama, a podršku imaju i od resornog ministarstva i premijera.

“Vlada treba osigurati nešto manje od milijardu kuna da se mogu potpisati svi ugovori i krenuti radovi. To nisu sredstva koja će otići iz Hrvatske već se ulaže u kvalitetu života u velikim gradovima”, zaključio je gradonačelnik.

Objava AGLOMERACIJA Barišić: Nema više povratka nazad pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.