Prijava

Vaša prijava

FOTO Gastro srušio rekorde


Najveći, najbogatiji i najuspješniji do sada. Gastro Turopolja ove je godine, bez lažne skromnosti, okupio najveći broj posjetitelja, tome je doprinijelo i lijepo vrijeme, fina hrana, domaći specijaliteti i ugodna glazba. Bez sumnje- recept za uspjeh.

“Svaki gastro je poseban. Tu se prepoznaje trud ugostitelja, svih nas organizatora, a i Goričani svojim dolaskom pokazuju da cijene to što radimo”, kaže nam direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić.

A počeo je baš na ovom mjestu, prije 17 godina u hotelu Park s izložbom jela i kotlovinom na ulici.”Od tada je Gastro Turopolja prošao kroz nekoliko faza, rastao je, razvijao se. Vratili smo se tu, na početnu poziciju ali s puno više izlagača, sadržaja i gostiju koji nam dolaze. Smijer kojim ide Gastro je dobar i tako trebamo nastaviti”, zaključuje Mesarić.

Najbolja kotlovina- DVD Kosnica
Izložba jela do danas se proširila, a proširio se i natjecanje u pripremi najbolje kotlovine. Ove godine trebalo je obići 34 kotla. “Svake godine je sve teže. Ove ih je duplo nego lani, treba se pripremiti- i nepce i želudac”, kaže nam predsjednik ocjenjivačkog suda, Tomislav Špiček kojeg smo uhvatili baš na samom završetku ocjenjivanja. Govori on- svi su bili odlični. I ne šali se. No, najboljeg su morali proglasiti. Ove godine titula je otišla u DVD Kosnicu.

“Nismo očekivali, konkurencija je bila velika”, govori nam Ljiljana Petrinčić te odaje kako su u pripremi koristili “sve domaće”- od domaće svinjske masti, luka, domaćeg vina. Ponudili su i domaće kolače i gibanice- ma, za prste polizati.

Stručni žiri na čelu sa Tomislavom Špičekom (desno)

Ne zaostaju ni Javna vatrogasna postrojba Velike Gorice ni Udruga Žumberačka vile, rangirani odmah ispod prvih. Ove se godine birao i najuređeniji stol, a čak šest sudionika ponijelo je titulu. Kažu- žiri se nije mogao odlučiti samo za jednoga, pa su se u toj kategoriji smjestili Stari Grad Lukavec, DVD Ščitarjevo, DVD Gradići, DVD Strmec Bukevski, DVD Lukavec, DVD Ribnica, DVD Turopoljski Markuševec i Društvo žena Buševec. Birala se i najveselija ekipa, proglašene su tri- DVD Kuče, Veseli Prigorci i KUD Stari Grad Lukavec.

Sve se pograbilo u roku- keks

Veselilo se i feštalo jučer cijeli dan. Neki su ostali i bez hrane, kasno su stigli, sve se pograbilo. No, organizatori su zato spremni za iduću godinu. “Ako smo negdje zaštekali, nemojte zamjeriti. Već sad se dogovaramo za iduću godinu, bit će to još veći i bolji Gastro s puno noviteta”, kaže nam predsjednik Udruženja obrtnika Velike Gorice, Vladimir Birek.

Na Turopoljskom nedjeljnom ručku planulo je nekoliko tisuća porcija hrane, slastica i vina

Jedva čekamo, a vjerujemo i građani, koji su ipak otišli kućama siti, veseli i bogati za jedno iskustvo. Osim toga, pozicioniranjem ove manifestacije na prostor oko Muzeja Turopolje i Turističke zajednice ovaj dio počinje poprimati obilježja pravog gradskog centra. I tako je gastro ponovo ispunio očekivanja. Letvica za sljedeću godinu- visoko je postavljena.

Foto galerija:

Objava FOTO Gastro srušio rekorde pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.