Prijava

Vaša prijava

Pjesnikinja na Matičinom četvrtku


Na Matičinom četvrtku gostuje pjesnikinja iz Bistre, Vesna Škrlin-Batina. Rođena je u Zagrebu gdje je završila srednju Školu za tekstil, kožu i obuću kao tekstilni tehničar i nakon toga je duži niz godina radila u struci. Supruga i majka troje djece, danas je domaćica potpuno posvećena obitelji.

Njena ljubav prema književnosti rađa se još u vrijeme školovanja kada otkriva i svoju sklonost prema pisanju, a već njeni prvi radovi uskoro počinju osvajati pohvale i nagrade. Međutim, sa završetkom školovanja i u svakodnevnoj borbi za opstanak, svoj talent zapostavlja u drugi plan dok sasvim slučajno ne bude otkriven, a njene pjesme ponovo su nagrađene pozitivnim kritikama kojih se ne bi postidjeli ni već afirmirani pisci. Iako već na pragu 5o-ih, ova pjesnikinja kreće u nove izazove pa tako krajem prošle godine izdaje svoju prvu zbirku poezije „Oči istine“, a trenutno je u obradi i nova zbirka čije se izdanje očekuje krajem ove godine.

O njezinu književnu opusu govorit će novinarka i spisateljica, Anita Brezović, dok u glazbenom programu nastupaju Matea Novosel i Ramona Končar; učenice Glazbene škole Vatroslav Lisinski.

Matičin četvrtak je u Muzeju Turopolja od 19 sati.

Objava Pjesnikinja na Matičinom četvrtku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.