Prijava

Vaša prijava

Suradnja Pučkog učilišta s vrtićima i školama


Sastankom djelatnika Pučkog otvorenog učilišta i ravnatelja velikogoričkih odgojno – obrazovnih ustanova dogovorena je intenzivnija suradnja na području obrazovanja i kulture, javljaju iz te institucije.

Na sastanku su sudjelovali  ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Anita Pišković te voditelji obrazovne, kinematografske, kazališne i glazbene djelatnosti kao i ravnatelji velikogoričkih osnovnih, srednjih škola i vrtića te ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje.

U svrhu jačanja i nadogradnje dosadašnje suradnje ravnateljima su prezentirani novi načini suradnje kroz prijedloge poput mogućnosti učenja stranih jezika u prostorima odgojno – obrazovnih ustanova kao i organiziranje raznih radionica, kreativnog sata razrednika, koncerata i posebnih kino projekcija vezanih uz obrazovni program. Ponuđeno im je i organiziranje dječjih predstava u prijepodnevnim satima za predškolce te predstave za osnovnoškolce i srednjoškolce koje su literarno vezane uz školsko gradivo.

“Prezentacija novih prijedloga naišla je na pozitivne reakcije ravnatelja. Vjerujemo kako će realizacija navedenoga obogatiti nastavni program velikogoričkih odgojno – obrazovnih ustanova te će djeci kulturne programe učiniti zanimljivijima i pristupačnijima”, poručuju iz POUVG.

Objava Suradnja Pučkog učilišta s vrtićima i školama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.