Prijava

Vaša prijava

GRAĐANI PIŠU Nogostup i park u M.Slatinskog


Nakon što je Grad Velika Gorica otvorio savjetovanje sa zainteresiranom javniću oko Nacrta Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada te dao uvid u program gradnje, javio nam se sugrađanin Mario Hunjak, s prijedlogom koji prenosimo u cjelosti.

“Živim u Ulici Matije Slatinskog 2, imam dijete koje pohađa 1. razred osnovne škole. Prednji ulaz/izlaz iz zgrade vodi ravno na cestu odnosno parking, jer nema nogostupa. Stražnji ulaz/izlaz vodi u park koji ima improviziranu stazu, a koja nije popločena zbog čega, uslijed lošeg vremena (kiše, snijega) nije prohodna. Djeca koja žive u našoj zgradi moraju u školu ići ili kroz blato ili po prometnoj cesti. Osobno, kao roditelj, prisiljen sam, zbog sigurnosti djeteta, uputiti ga da u školu ide kroz park. Problem je i što park nije osvijetljen, što kod djeteta izaziva strah prilikom odlaska u školu u jutarnjim satima i povratka iz škole u večernjim satima.

Mišljenja sam da je to jedina zgrada u centru Velike Gorice koja nema nogostup i koja nije prilagođena djeci i invalidima. Predlažem da ovaj problem riješite na način da izgradite nogostup ispred zgrade (dužinom cijele ulice) i iza zgrade kroz park, a koji bi nam svima omogućio normalan i siguran pristup zgradi, posebno imajući u vidu veliki broj djece. Napominjem kako je sigurnost djece prilikom prolaska kroz parkiralište posebno ugrožena jer su maleni i vozačima slabo vidljivi”, piše.

O ovom se problemu, dodaje, očituje već treći puta, zbog čega i mi objavljujemo njegov apel. Zajedno smo jači!

Objava GRAĐANI PIŠU Nogostup i park u M.Slatinskog pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Druženje poduzetnika na VG Meetupu