Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci spasili objekte i živote


U Buševcu smo u subotu posjetili međunarodnu vatrogasnu vježbu na kojoj su sudjelovala društva domaćih DVD-a Vukovina i domaćini iz Buševca uz pomoć DVD-a Vrbovo i DVD-a Velika Loka iz Slovenije. Zapalila se kuća, točnije etno objekt nedaleko crkve i škole, a u simulaciji požara vatrogasci su, osim gašenja, pokazali kako se spašavaju unesrećeni, čuvaju obližnji objekti ili pak kako se na vrijeme dobavlja dostatna količina vode.

“Vježba je prošla bez problema. Za vatrogasce nema granice, u svakom trenutku oni znaju što i kako treba raditi”, govori nam zapovjednik DVD-a Buševec Nenad Lukić. Vježba je provedena s tri navalna vozila i jednom autocisternom, a vatrogasci su, osim snage pokazali i hrabrost i dobru koordinaciju. Nije im to strano, zajednički već rade godinama, što na požarištima po Dalmaciji, a i u slobodno vrijeme se druže, izmjenjuju ideje i uskaču si međusobno u pomoć.

Zapovjednik DVD-a Buševec, Nenad Lukić

Financijski i opremom, koliko stigne, prati i Vatrogasna zajednica. Predsjednik goričke zajednice, Dalibor Mrakovčić obećaje do kraja mandata za većinu društva nova vozila koja su prijeko potrebna, a onda ide i nova oprema. A u DVD-u Buševec nadaju se još nećem. Novom vatrogasnom domu, što bi bio krasan poklon za 120.godišnjicu društva koju će obilježiti za dvije godine. “S gradom smo u pregovorima i već nam izlaze ususret. Mi smo društvo duge tradicije, natjecateljski smo aktivni i imamo što pokazati, pa se nadamo i da će nam grad ovo obećanje ispuniti”, siguran je predsjednik DVD-a Buševec, Kristijan Horvačić.

 

Objava Vatrogasci spasili objekte i živote pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.