Prijava

Vaša prijava

Trenutak za damski kutak


Mjesec Hrvatske knjige u gradskoj knjižnici zaokružen je predstavljanjem tri velikogoričke plodonosne autorice. Jasminka Tihi Stepanić, Nada Mihoković Kumrić i Sonja Smolec ove su godine osvojile vrijedne i važne književne nagrade.

Sonja Smolec osvojila je nagradu Mato Lovrak za svoju “Maramu s bubamarama”, Nada Mihoković Kumrić nagradu Neretvanska maslina za najbolji roman s ekološkom tematikom dobila je za djelo “I onda se ponovo zaljubila” , dok je Sonja Smolec i njena knjiga “Dom iza žice”osvojila treće mjesto na festivalu dječje književnosti u Tuzli.

Goričke autorice dobro se i često čitaju i to su naslovi koji su popularni među djecom, govori nam Ivana Grubačević iz gradske knjižnice. Autoricama- osmjeh na lice. “Nema ništa ljepše nego kad znaš da tvoja knjiga ne skuplja prašinu po policama”, dodaje autorica Jasminka Tihi Stepanić.

A ni gradske police i knjige na njima zasigurno ne skupljaju prašinu, kao ni stolice koje se svako malo popune novom publikom na nekom od književnih susreta i događanja. “Trudimo se našim sugrađanima pružiti što raznolikiji sadržaj; od sadržaja do djecu, mlade i odrasle koji jednako tako mogu uživati u književnim susretima ili radionicama”, govori nam Grubačević te najavljuje i neka iznenađenja u prosincu. Tako da-nema izgovora. Ako ste propustili događanja povodom Mjeseca hrvatske knjige ne gine vam adventska književna ponuda.

Objava Trenutak za damski kutak pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.