Mjesec Hrvatske knjige u gradskoj knjižnici zaokružen je predstavljanjem tri velikogoričke plodonosne autorice. Jasminka Tihi Stepanić, Nada Mihoković Kumrić i Sonja Smolec ove su godine osvojile vrijedne i važne književne nagrade.

Sonja Smolec osvojila je nagradu Mato Lovrak za svoju “Maramu s bubamarama”, Nada Mihoković Kumrić nagradu Neretvanska maslina za najbolji roman s ekološkom tematikom dobila je za djelo “I onda se ponovo zaljubila” , dok je Sonja Smolec i njena knjiga “Dom iza žice”osvojila treće mjesto na festivalu dječje književnosti u Tuzli.

Goričke autorice dobro se i često čitaju i to su naslovi koji su popularni među djecom, govori nam Ivana Grubačević iz gradske knjižnice. Autoricama- osmjeh na lice. “Nema ništa ljepše nego kad znaš da tvoja knjiga ne skuplja prašinu po policama”, dodaje autorica Jasminka Tihi Stepanić.

A ni gradske police i knjige na njima zasigurno ne skupljaju prašinu, kao ni stolice koje se svako malo popune novom publikom na nekom od književnih susreta i događanja. “Trudimo se našim sugrađanima pružiti što raznolikiji sadržaj; od sadržaja do djecu, mlade i odrasle koji jednako tako mogu uživati u književnim susretima ili radionicama”, govori nam Grubačević te najavljuje i neka iznenađenja u prosincu. Tako da-nema izgovora. Ako ste propustili događanja povodom Mjeseca hrvatske knjige ne gine vam adventska književna ponuda.

Objava Trenutak za damski kutak pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.

izvor

Cijeli tekst pročitajte na adresi: Trenutak za damski kutak.