Prijava

Vaša prijava

Otvoren novi hol u srednjim školama


Došli smo u goste u velikogoričke srednje škole. A tamo, već treću godinu učenici iz strukovne obilježavaju Međunarodni dan srednjoškolaca. Prilika je to da se predstave svojim radovima i talentom. Neki recitiraju, sviraju, frizerke i pedikerke predstavile su se revijom radova i frizura, a onda- centralno događanje. Otvorenje novog hola. Sve su smislili učenici u suradnji s udrugom Zamisli, volonterskim centrom i arhitektonskim fakultetom, govori nam profesorica psihologije Sanja Šipušić Komar. “Osmislili su eko kutak, viseće vrtove i kubuse na kojima će učenici moći sjediti u ovom prekrasnom holu škole”, predstavlja nam profesorica.

Sve kubuse izrađivali su učenici, a nije bilo nimalo jednostavno, dodaje učitelj Tomislav Cerovski. Bilo je potrebno nekoliko tjedana da se to precizno napravi i kompletno završi.
A na ideju su došli s Arhitektonskog fakulteta koji su uočili neiskorištenost ogromnog školskog hola. Održana je potom radionica sa studentima arhitekture koji su kroz razgovor s učenicima i profesorima došli na ovu ideju. “Željeli smo da im nastava bude zanimljivija, da oni budu kreativniji i da se otvori prostor za zabavne ideje, ideje koje će živjeti i kroz buduće generacije”, kazuje nam Rene Lisac, docent s Arhitektonskog fakulteta koji je svečanost otvorenja hola posjetio s kolegicom Kristinom Carevom.

Tako i ovaj hol ostaje u nasljeđe učenicima i budućim generacijama, a s obzirom na to da je on sad na neki način i njihova kreativnost i vlasništvo očekuje se i njihovo odgovorno ponašanje.

FOTO GALERIJA:

Objava Otvoren novi hol u srednjim školama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Zelene knjižnice