Prijava

Vaša prijava

Živi razgovori na živoj knjižnici


Živa knjižnica. Ne, ne brinite, nisu knjigu dobile noge, bar ne doslovno. U Turističkom informativnom centru jučer smo ljude i njihove priče pretvarali u knjige i to sve povodom Međunarodnog dana tolerancije u organizaciji Goričkog kluba mladih. Vidjeli su, kaže nam Lucija Lamešić iz GKM-a, kako to rade njihove kolege diljem svijeta pa su se oslučili na formu speed datea u kojem su posjetitleji imali 15-ak minuta u kojima su razgovarali s različitim osobama iz humanitarnog, društvenog javnog, kulturnog života grada i šire okolice.

Tako su preko puta njih, umjesto na policama, knjige glumili Dalija Zubek, humanitarka i dobitnica nagrade “Turopoljsko srce”, Zamira Djumashalieva, Kirgistanka s goričkom adresom, Mile Mrvalj, predsjednik humanitarne udruge “Fajter” koja se bavi promicanjem, razvitkom i unaprjeđenjem životnih uvjeta beskućnika, te igrači HNK Gorice.

I tako su se posjetitelji odlično zabavili, upoznali nove ljude, izmijenili iskustva, a upravo je to bio i cilj; da se neposrednim, otvorenim i prijateljskim razgovorom između čitatelja i živih knjiga na inovativni način mijenjaju stavovi, smanjuju negativne tenzije te jača empatija prema drugima i drugačijima, naglašavaju u Goričkom klubu mladih.

Objava Živi razgovori na živoj knjižnici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Klape zapjevale u Mraclinu