Prijava

Vaša prijava

Novi kabinet tehničke kulture za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje


Novoopremljena učionica, kabinet tehničke kulture dobili su korisnici i štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Dar je to Međunarodne zračne luke Zagreb, vrijedan 22 tisuće kuna, a koji uključuje laptop, projektor, platno te stolove i stolice. “Naši prijatelji iz Zračne luke nas svake godine nas se sjete i pitaju što nam treba pa smo tako ove školske godine zaključili da je potrebno renovirati učionu tehničke kulture. To je sad lijepo uređeno, učenici sa zadovoljstvom ulaze u taj prostor, uče i rade nove kreativne stvari”, govori nam ravnateljica Centra Nikolina Barišić.

A suradnja je počela 2016. potpisivanjem Povelje o prijateljstvu, pa se tako donatori rado vraćaju i daruju štićenike goričkog Centra. Dapače, ovo je bilo potrebno, uključuje se Kristina Majdak koja u Centru radi već 20-ak godina i to upravo na mjestu defektologa za tehničku kulturu i domaćinstvo.

“Djeca vole ovdje dolaziti, rade rukama, vježbe za razvijanje motorike. Imamo i učeničku zadrugu na kojoj proizvodimo predmete koje plasiramo na tržište i tako potičemo poduzetništvo”, govori nam Majdak te dodaje kako su i sredstvima od resornog Ministarstva za demografiju, obitelj i mlade ove godine uspjeli nabaviti i četiri nova laptopa.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Dražen Barišić koji je pohvalio suradnju Centra i ZLZ. “Drago nam je da je i ova ustanova u trendu i da Zračna luka promiče nove tehnologije, ne samo u svom poslovanju nego to podržava i kod djece”, zaključio je gradonačelnik.

Objava Novi kabinet tehničke kulture za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.