Prijava

Vaša prijava

Sastav Sergeja Jakirovića skupo prodao kožu


Nakon što su prije dva i pol mjeseca nogometaši Dinama slavili minimalno u Gorici, isti rezultat, 1:0 vidjeli su i gledatelji na Maksimiru u 16. kolu HNL-a. Sastav Gorice je pružio vrlo dobru partiju. Ušli su pomalo i plaho i mlitavo u ogled s najboljom hrvatskom momčadi, čak štoviše, nekako smo dojma da su pomalo i u strahu istrčali na travnjak. Jer, ne zaboravimo, trener Dinama, Nenad Bjelica, izveo je sastav u kojemu nije bilo čak deset igrača za koje volimo reći da su prvotimci. I zato još više boli činjenica da Gorica nije uspjela uzeti barem bod, koji bi im puno značio u psihološkom pogledu u nastavku natjecanja.

U prvom dijelu Gorica je imala dvije poluprilike preko Atiemwena i Miye, a Dinamo je imao stalnu terensku inicijativu. Ali, bez učinkovitosti. Međutim, to se promijenilo u nastavku, točnije u 55. minuti kada je Mario Šitum postigao, kako će se kasnije pokazati, jedini, odlučujući pogodak.
Ono najvažnije, ali bez rezultatske promjene, zbivalo se u posljednjih 5 minuta. U 86. minuti Matija Dvorneković je pogodio gredu, a odbijenu loptu uputio je Joey Suk, pogodio Dinamovog Perića u ruku, ali sudac Ivan Bebek se nije oglasio. U nastavku akcije, ponovno odlična prilika za sastav iz Velike Gorice. Tukao je Suk s nekih sedam metara, ali za malo uz vratnicu vratara Dinama Danijela Zagorca.
S

ve u svemu, ostaje velika žal za propuštenom prigodom, zaustaviti Dinamo, koji je bio mislima na sljedećim dvobojima, a uspjeli su Plavi ujedno i odmoriti većinu igrača koji su podnijeli najveći teret u dosadašnjem dijelu sjajne sezone.
Ovim porazom zaustavljena je fenomenalna serija Gorice od šest uzastopnih gostujućih pobjeda, a ovo je bio i drugi gubitak zaredom. Nakon što su poraženi od Istre, evo pali su i očekivano kontra u Dinama. Gorica je ostala peta, sa 26 bodova. U sljedećem, 17. kolu u nedjelju, 9. prosinca od 17.30 Goričani dočekuju Osijek.

Goran Klobučarić

Objava Sastav Sergeja Jakirovića skupo prodao kožu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.