Prijava

Vaša prijava

KUD Lukavec predstavio nove male tamburaše


Devetero malih tamburaša za vikend je prvi put primilo u ruke tambure. Novi je to tamburaški sastav koji tek note uči, a na pozornicu će, nadaju se, već u svibnju iduće godine.

Lukavec smo posjetili na dan njihova već tradicionalnog godišnjeg koncerta. Kraj godine vrijeme je za rezime, ali i da pokažu koliko su i što radili. Tako je bilo i ovaj put, uz pjesmu i ples iz svih krajeva Hrvatske bilo je tu i nekoliko iznenađenja poput dramskog momenta kojim se predstavila izvorna folklorna skupina koja je ispričala priču o ženama koje su, umjesto u crkvi, završile u kleti. Osim toga, tamburaši su, uz već tradicionalni repertoar, odsvirali i “Hit the road Jack. “Pokazali smo da tambura nije samo za tamburašku glazbu, da se na njoj štošta može odsvirati”, komentirao je voditelj tamburaša Željko Grozaj, Zagorec koji se, kako i sam ističe, doselil u Lukavec.

Rezime daje predsjednica KUD-a Elizabeta Stipetić. Zadovoljna je. Kaže, mnogo je skupina, mnogo je što djece, što odraslih, puno je proba i naporno se radi, a ovo je prilika da se predstave i svojim mještanima, pa odu na zasluženu kraću pauzu. Ali samo do 10.prosinca, kad je na rasporedu Adventski koncert.

Objava KUD Lukavec predstavio nove male tamburaše pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


U Gorici 300 malih folkloraša

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike