Prijava

Vaša prijava

Albatros otišao Ružici Gašperov iz Splita


Književna nagrada Albatros ove je godine otišla u ruke Ružice Gašperov iz Splita za tekst Gubitnici.

“Gubitnici su ljudi koji se ne snalaze u životu, koji gube svoje bitke sa životom”, govori nam dobitnica. Ona u ovoj priči svoju je bitku dobila. Ovoj umirovljenoj računovotkinji iz Splita ovo je prvi objavljena knjiga. Ružica nije skrivala sreću, veselje ni uzbuđenje, baš kao ni prosudbena komisija koja je za ovo djelo birala riječi.


Na nagradu se, uz komisiju, osvrnula i ravnateljica POU, Anita Pišković te gradonačelnik Dražen Barišić koji ističe kako Velika Gorica slavi kulturu i pisanu riječ. Svečanost je upotpunio zbor umirovljenika, glumac Dubravko Sidor čitao je ulomke iz knjige.

Urednik “Albatrosa”, Miljenko Muršić

“Svaki tekst je na svoj način zanimljiv, uzbudljiv, žiriju je često teško odabrati, ali treba odabrati jedna tekst. Uvijek je to lijepo iskustvo i zadovoljstvo”, podvlači urednik, Miljenko Muršić koji knjige i naslove biblioteke Albatros za navedenu istoimenu nagradu uređuje dugi niz godina. Ovo mu je možda i posljednja jer nagodinu će u zasluženu mirovinu, pa mu i mi ovim putem čestitamo i zahvaljujemo na dosadašnjem predanom radu.

Objava Albatros otišao Ružici Gašperov iz Splita pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.