Prijava

Vaša prijava

Veće plaće i kulturnjacima


U naredne tri godine rast će plaće i djelatnicima u kulturi i to od 10 do 15 posto. Dobre su to vijesti za 100-tinjak zaposlenih u gradskim kulturnim i sportskim institucijama, poput Pučkog učilišta, Muzeja, knjižnice, Centra za djecu, mlade i obitelj ili pak ŠRC-a. Dogovor s gradom postignut je nakon devet mjeseci pregovaranja, pa su u gradsku upravu na potpisivanje dodatka kolektivnom ugovoru pristigli predstavnici Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

“Ovo je važan korak za članove i članice sindikata ali i sve zaposlenike. Grad je uložio maksimalan napor da se valorizira rad kulturnih djelatnika, te na ovaj način poslao poruku da su oni bitan dio sustava te da se o njima vodi briga”, istaknuo je tajnik kulturnog sindikata, Domagoj Rebić.

Potvrđuje to i gradonačelnik Dražen Barišić koji je ovom prigodom najavio neke zahvate u gotovo svakoj od kulturnih institucija. Osim onog najvećeg, gradskog bazena, koji će biti otvoren u utorak, na godinu će se ići u proširivanje kulturnih prostora Galerije i knjižnice na Galženici, dodatne kapacitete traži i Centar za djecu i mlade, a u Muzeju se radi na izgradnji depoa. “Nastojimo biti socijalni i voditi socijalni dijalog u harmoniji i ravnoteži kako bi učinili Goricu gradom zadovoljnih ljudi”, rekao je Barišić i dodao kako će, sukladno rastu prihoda i rashoda proračuna, i povećanja u određenim segmentima svakako biti i dalje dobrodošla.

 

Objava Veće plaće i kulturnjacima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.