Prijava

Vaša prijava

Grade, sretan ti rođendan!


Dan je Grada Velike Gorice. Malog, velikog, našeg grada. Grada koji se, volimo reći, razvija, koji usprkos blizini Zagreba ima svoju jezgru, ima svoje ljude, svoju povijest i hrabro piše svoju budućnost. Što se napravilo u zadnjih godinu dana, danas će crtu podvući i gradski čelnici, na svečanoj akademiji koja počinje u 13 sati u Pučkom otvorenom učilištu. Na svečanost i danas, prema najavama, stiže i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a svečanost će upotpuniti film, promocija novog spota, male dječje himne, a kao i svake godine bit će dodjeljene Nagrade grada zaslužnim pojedincima i kokektivima.

Ako samo bacimo pogled unatrag, evo nekih detalja, kojih se sjećamo, a što se radilo. Uređuju se ulice, Porinova je dobila novi izgled, u promet je pušten još jedan rotor, novi izgled ima i Zračna luka, grad je dobio bazen, stižu investitori poput Hrvatske pošte i Lidla koji svoja središta grade upravo u našem gradu. Stao je, ali sada ponovo kreće projek Aglomeracije, otvaraju se dječji vrtići, poboljšava standard u školama i obrazovnim ustanovama, a ne zaboravimo kako je baš naš grad ove godine među prvih pet po produktivnosti radnika i njihovim plaćama. Hvala Velika Gorica što si i naš grad.

Inače, današnji će dan obilježiti i rođendanski koncert Slavonskih lola uz veliki vatromet, u Božićnom selu su radionice za djecu, dok Plemenita općina Turopoljska ima svoje tradicionalno Lucijsko spravišće.

Objava Grade, sretan ti rođendan! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.