Prijava

Vaša prijava

ODBOJKA HOK Gorici veliki derbi protiv Bjelovara


Proteklog vikenda odbojkašice s našeg područja imale su prvenstvene obveze u 1. B i 2. ligi. Ovaj put igračice HOK Gorice, članice 2. lige zaslužuju da ih se prve spomene. Naime, one su odigrale i ne samo to, već i slavile, u derbi susretu dvije vodeće ekipe. Svladale su Bjelovar i to sa 3:1, istovjetnim ishodom kao i u prvom kolu na gostovanju u Bjelovaru. Iako su Goričanke izgubile prvi set sa 20:25, u nastavku susreta postajala je na parketu samo jedna ekipa – HOK Gorica. Po setovima je to bilo ovako: 25:20, 25:17 i 25:14. Igračice trenerice Ines Rendulić zaslužuju najveće moguće čestitke za sve što su pokazale u dosadašnjih šest kola. Uvjerljivo su prve, sa čak šest bodova prednosti u odnosu na svoje najveće rivalke, odbojkašice Bjelovara.

Nakon uspješno odrađene utakmice igračice, stručno i klupsko vodstvo zajedno su prošetali na velikogorički Advent i počastili se kobasicama i fritulama kod “Grofa”.
Završile su sve službene akcije ovog sjajnog kluba. Odradili su nastupe na županijskim natjecanjima mini odbojke, male odbojke, mlađih kadetkinja, kadetkinja i juniorki te odigrali sva kola 3. i 2. hrvatske odbojkaške lige.  Preostaje im nastup reprezentacije grada Velike Gorice na međunarodnom Božićnom turniru u Zagrebu, 22.i23.prosinca 2018. godine s izbornikom iz njihovog kluba Juricom Antićem i igračicama HOK Gorice.

U 1. B ligi Velika Gorica je očekivano poražena od puno bolje ekipe Mladost 2. Krajnjih 0:3, uz samo 28 poena domaće ekipe, zorno ocrtava trenutno izrazito veliku razliku u kvaliteti za drugi sastav ekipe iz Zagreba, inače prvoplasiranog sastava nakon 11. kola. Bila je ovo dobra škola za velikogoričke odbojkašice i pravi pokazatelj koliko su daleko od ekipa koje kroje vrh prvenstvene ljestvice. Slijedi stanka od mjesec i pol dana, do početka drugog mjeseca sljedeće godine.

Goran Klobučarić

Objava ODBOJKA HOK Gorici veliki derbi protiv Bjelovara pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.