Prijava

Vaša prijava

Besplatan internet u knjižnici


Gradska knjižnica Velika Gorica za svoje je korisnike pripremila novu pogodnost od nove godine. Naime, za sve članove Gradske knjižnice pristup internetu i korištenje računala mogući su bez naplate, dok će se za ostale korisnike koji nisu članovi Internet i dalje naplaćivati po važećem cjeniku.

Korištenje interneta do sada je bilo besplatno za djecu članove Dječjeg odjela, dok se u Središnjem odjelu za odrasle i u Područnoj knjižnici Galženica ta usluga mogla koristiti uz naplatu. Od sada u svim lokacijama članovi to mogu učiniti bez naplate te se služiti računalima s pristupom internetu potpuno besplatno, ali uz jedno ograničenje; vrijeme provedeno na računalu ograničeno je na jedan sat dnevno za svakog korisnika. Uz to, kao i do sada, računala u Središnjem odjelu za korisnike i u Područnoj knjižnici Galženica koriste se isključivo za pretraživanje, a ne za igranje računalnih igara. Pristup primjerenim računalnim igrama djeci je dozvoljen u Dječjem odjelu, a korištenje računala i u tom je odjelu ograničeno na jedan sat dnevno, poručuju iz knjižnice.

U Središnjem odjelu za odrasle korisnicima su na raspolaganju tri računala, od toga dva s pristupom internetu; u Područnoj knjižnici Galženica dva su korisnička računala, te tri u Dječjem odjelu. U svim lokacijama omogućen je i pristup bežičnoj mreži putem WiFI-ja pa korisnici putem vlastitih osobnih računala mogu besplatno pristupiti internetu u prostoru knjižnice.

Objava Besplatan internet u knjižnici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Kokice, golubovi, kunići i ptice…

Jeste li vidjeli Katu?