Prijava

Vaša prijava

Karte od 6 i 10 kuna od veljače ponovo u autobusima ZET-a


Dobre vijesti stižu iz ZET-a. Testna faza kupovanja isključivo karata od 15 kuna u vozilima ZET-a očito nije prošla baš najuspješnije zbog čega će Zagrebački Holding u opticaj vratiti karte od šest, donosno deset kuna koje ćete od 1. veljače moći kupiti u autobusima i tramvajima. Karta za 15 kuna kupljena u vozilu tako, napokon, odlazi u povijest.

“Željeli smo smanjiti pritisak na vozače, a i da se putnicima iziđe u susret tako da i u vozilu ima karti svih cjenovnih kategorija”, pojasnio je predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb Anto Jelić, a donosi Večernji list.

Razlika, osim u boji karte, bit će i da će karta kupljena unutar vozila imati oznaku “kupljeno kod vozača. Karta od šest kuna tako će, primjerice, vrijediti pola sata vožnje, baš kao i karta koju za četiri kune i dalje možete kupiti na kioscima, izvan busa ili tramvaja.

Karta od šest kuna zapravo je ekvivalent karti od četiri kune kupljenoj izvan vozila, a karta od deset kuna, onoj za sedam. Od veljače tako u opticaju imamo četiri vrste karata.

Objava Karte od 6 i 10 kuna od veljače ponovo u autobusima ZET-a pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.