Prijava

Vaša prijava

Gorica za desetak dana dobiva u vlasništvo zemljište u Rakitovcu


U svom obilasku Zagrebačke županije, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je drugi dan posjeta boravila u Velikoj Gorici gdje se sastala s goričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem, gradonačelnikom Svete Nedjelje, načelnikom općine Bistra i drugim predstavnicima branitelja, udruga i nacionalnih manjina na području grada.

Na pitanje može li današnji sastanak uroditi plodom za boljitak Velike Gorice, gradonačelnik Dražen Barišić je istaknuo kako je ovo danas bio konstruktivan poslovni razgovor u kojem su se rješavala tekuća pitanja unaprjeđenja distributivne zone za voće i povrće Rakitovec.

Inicijativa kreće za 10 dana

Naime, kroz sljedećih desetak dana kreće inicijativa dodijele darovnice državnog zemljišta na području Zagrebačke županije od strane Ministarstva državne imovine zbog unaprjeđenja poljoprivredne i prerađivačke radne zone Rakitovec. Time će zemljište službeno biti u vlasništvu grada Velike Gorice, kamo i pripada, kako je kazao gradonačelnik Barišić.

«Za Veliku Goricu ovaj posjet predstavlja benefit za domaćinstvo, branitelje i različite udruge koje djeluju na području županije. Danas smo također svjedočili dodjeli darovnih ugovora nekoliko zemljišta na području Zagrebačke županije koje je podijelio ministar Goran Marić te će ta zemljišta svakako dobro doći gradovima i županijama u njihovom daljnjem radu.», kazao je Barišić.

Predsjednica pohvalila ministra Marića

Na današnjem sastanku kojem je također prisustvovao župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić i ministar državne imovine Goran Marić, dodijeljene su darovnice državnih zemljišta Svetoj Nedjelji i Donjoj Bistri. Prvim dokumentom dodijele državnog zemljišta, čiju je odluku preuzeo župan Kožić, započinje dugoočekivana izgradnja nove bolnice u Donjoj Bistri. Drugi dokument je preuzeo gradonačelnik Svete Nedjelje, Dario Zurovec, za izgradnju nove poslovno-gospodarske zone i novog kampusa, a svoje mjesto u novoj poslovnoj zoni će imati i automobilska tvrtka «Rimac».

«Koliko god sam ranije bila kritična o tome kao se upravlja državnom imovinom toliko bi sada htjela zahvaliti ministru Mariću na njegovom trudu oko ubrzanja postupka predavanja državne imovine lokalnim jedinicama samouprave te se radujem rješavanju drugih otvorenih pitanja državnih nekretnina u ovoj i drugim županijama diljem Hrvatske», istaknula je predsjednica Grabar Kitarović.

Katarina Ježina

Objava Gorica za desetak dana dobiva u vlasništvo zemljište u Rakitovcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.