Prijava

Vaša prijava

Atlantic radi, stižu i drugi


U ovoj poslovnoj godini Radna zona Meridijan 16 privući će još novih poslovnih subjekata, govori nam direktorica društva Ivana Bakunić s kojom smo razgovarali potkraj prošle godine, baš kad je sve bilo spremno da vrata svojih hala otvori velika Atlantic grupa. Dobra je to i reklama za ovu poslovnu zonu, jer Atlantic grupa odlično posluje, a kod nas je otvorila distribucijski centar na oko 60 tisuća kvadrata. I ne samo to, u ovoj godini planiraju i proširenje.

Poslovna zna Meridijan 16, dodaje nam Bakunić, za sad se popunjava prema planu, u dvije faze. Prva je već gotovo popunjena, zemljišta su rezervirana ili izgrađena, neke dozvole su u procesu ishođenja, dok za drugu fazu počinju razgovori s investitorima. Nije to mala površina. Podsjetimo, oko milijun kvadrata ukupna je površina zone, a prednost joj je, osim lokacije u blizini Velike Gorice (pa time i Zagreba i svih važnijih prometnih pravaca središnje Hrvatske) i potpuna komunalna opremljenost te spremna prostorno planska dokumentacija.

“Grad izlazi ususret investitorima tako da je uveo i mnoga oslobođenja od plaćanja naknada. Komunalna naknada za prvu godinu korištenja zone je ukinuta, u drugoj godini investitor plaća pola, u trećoj je popust 20 posto”, govori Bakunić te dodaje kako se i ovisno o vrsti djelatnosti doprinos može umanjiti.

Osim toga, investitori koji su najavili dolazak u budućnosti nose i nova radna mjesta i zapošljavanje čime će Gorica poboljšati već sad odlične rezultate u sferi gospodarstva i poduzetništva, a koji nas svrstavaju na sam vrh ljestvica konkurentnosti čime postajemo mjesto pogodne ekonomske klime i razvoja, radnih i zadovoljnih te dobro plaćenih ljudi.

Objava Atlantic radi, stižu i drugi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.