Prijava

Vaša prijava

Za žene!


Neizostavna akcija darivanja žena cvijećem ni ove godine u Gorici nije izostala pa su tako prijepodne na tržni centar pohrlili svi- od gradske uprave, gradonačelnika, ali i aktera s političke scene kako bi žene darivali. Jaglaci, ruže, karanfili…mirisao je svaki štand. “Trebamo se zahvaljivati ženama svaki dan, a ne samo jedan na onome što nam svakodnevno pružaju”, govori nam gradonačelnik Dražen Barišić koji je cvijeće dijelio u društvu svoja dva zamjenika, Krešimirom Ačkarom i Ervinom Kolarcem.

I mladež HDZ-a dijelila je ruže. “Želimo razveseliti nježniji i ljepši spol”, govori nam predsjednik mladeži, Andrija Rotim. Nekoliko metara dalje i HNS. Novoizabrani predsjednik Željko Čosić pohvalio se kako se HNS trudi da ima čim više žena u stranci. “Podupiremo i promoviramo žene i u našoj stranci i trudimo se biti vodeća stranka po tome u Hrvatskoj”, govori Čosić.

 

I tako smo mi na Dan žena uglavnom razgovarali- s muškarcima, jer, koliko god se borimo za ravnopravnost, još uvijek smo daleko od jednakosti.

Na čelu stranaka, ogranaka i vodećih funkcija na ključnim mjestima (sudeći i po našim sugovornicima) i dalje se sve češće muškarci, a rjeđe žene. Zato je tu gospođa Mara. Nju smo presreli na izlazu iz dućana. “Kupila sam robu i dobila ružu. lijepo je to, treba obilježiti”, kaže Mara skromno dok nosi vrećice iz dućana kući.

To je, nažalost, još uvijek češća slika raspodjele društvenih uloga. Baš zato i slavimo Dan žena. Pa nek je i ovaj dan- za nas, za naša prava, za jednakost, za žene!

Potpis: Žena

Galerija fotografija

Objava Za žene! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


FRIK IZ KVARTA Brate horizonte

VG BRASS slavi punoljetnost uz vodeće svjetske trubače